Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ma ktoś taki zestaw? czy ciapek sobie radzi? mam możliwość kupienia dobrą anne, ale troche sie obawiam. do tej pory pracowal z bolkiem i swietnie sobie radzil. a znowu nie chce podpinać anny do 75 konnego ciagnika .... i dylemat pozostaje....
Posted
wystarczy lekko pod górke i ziemia piaszczysta i w annie jednorzędowej 330 ma problemy a w dwurzedowej moim zdaniem sobie nie poradzi ,najlepiej to kup jednorzędową i przez trzy dni w dobrych warunkach spokojnie je wykopiesz i nie wiem czy wiesz że anna dwurzędowa nie ma zbiornika i trzeba obok niej jechać drugim ciągnikiem z przyczepą
Posted
to w takim razie nie zastanawiaj się tylko kup annę a 330 sobie poradzi i wykopiesz dużo szybciej niż bolkiem,a tak na marginesie mam dobrą annę z własną hydrauliką na sprzedanie jesli cię interesuje to pisz na PW
Posted
Wiesz na pewno robota nie będzie szła jakoś rewelacyjnie bo Ursus c330 to jednak mały ciągnik no, ale robotę zrobisz. ;) W razie trudnych warunków podczepisz do większego ciągnika (sam pisałeś że masz ten 75kM) i też będzie wykopane tyle że szybciej i większym kosztem. Szczerze mówiąc to u mnie w okolicy nikt takim zestawem nie kopie i Annę się czepia do MF 255 lub Ursusa c360, jednak słyszałem że trzydziestką też da się kopać. Pozdrawiam :)
Posted

Moim zdaniem jest tak, że do bolka to starczy C-330 ale jeśli chodzi i kombajn Anna to zdecydowanie C-360 chociaż by ze względu na same gabaryty. Owszem C-330 dał by rade ale sama praca była by niekomfortowa zarówno dla nas jak i dla ciągnika.

Pozdrawiam!