Linux161 Posted February 25, 2014 Report Posted February 25, 2014 Witam chciałbym kupić prasę Class 46 RC , gdyż zależy mi na na szerokim podbieraku , retorze z nożami i małej awaryjności oraz dobrym dobijaniu słomy . Prasa była by używana do sianokiszonki, siana i słomy mam CASE Interantionala XL 845 (84 KM) .Czy ten ciągnik dał by radę , wielu ludzi uważa że tak ?Jaka jest wasza opinia o tej prasie ?Czy znacie może handlarzy którzy sprzedali by prasę i wzięli moją starą Ferabolii 120 FFC ? Quote
VoYtek8 Posted February 25, 2014 Report Posted February 25, 2014 Twoj Case spokojnie z tą prasa sobie poradzi. Prasa dobra i porządna i jeszcze marka Class mówi sama za siebie, tyle że może kup od rolnika, a nie od handlarza bo przepłacisz (oni zawsze zawyżają cenę) i zawsze większa pewność że kupisz coś w dobrym stanie co bylo w pracy cały czas, a nie prasę która zalegała u handlarza na placu rok. Może lepiej tą prasę co masz teraz sprzedaj oddzielnie i kup sobie tą 46 RC potem, ze sprzedażą nie powinieneś mieć problemu bo Ferabolii to są prasy dośc chodliwe na rynku. Pozdrawiam Quote
Linux161 Posted February 26, 2014 Author Report Posted February 26, 2014 Dzięki za odpowiedz , jeżeli chodzi o class RC to woziłbym walcową podobno Classy radzą sobie dobrze w walcowe nawet ze suchą słomą , także nie trzeba będzie prasować wilgotnej słomy . Myślę ,że woziłbym sobie taką z 2m podbierakiem i 16 nożami . Quote
Recommended Posts