Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam chciałbym kupić prasę Class 46 RC , gdyż zależy mi na na szerokim podbieraku , retorze z nożami i małej awaryjności oraz dobrym dobijaniu słomy .

Prasa była by używana do sianokiszonki, siana i słomy mam CASE Interantionala XL 845 (84 KM) .

Czy ten ciągnik dał by radę , wielu ludzi uważa że tak ?

Jaka jest wasza opinia o tej prasie ?

Czy znacie może handlarzy którzy sprzedali by prasę i wzięli moją starą Ferabolii 120 FFC ?

Posted
Twoj Case spokojnie z tą prasa sobie poradzi. ;) Prasa dobra i porządna i jeszcze marka Class mówi sama za siebie, tyle że może kup od rolnika, a nie od handlarza bo przepłacisz (oni zawsze zawyżają cenę) i zawsze większa pewność że kupisz coś w dobrym stanie co bylo w pracy cały czas, a nie prasę która zalegała u handlarza na placu rok. Może lepiej tą prasę co masz teraz sprzedaj oddzielnie i kup sobie tą 46 RC potem, ze sprzedażą nie powinieneś mieć problemu bo Ferabolii to są prasy dośc chodliwe na rynku. Pozdrawiam :)
Posted
Dzięki za odpowiedz , jeżeli chodzi o class RC to woziłbym walcową podobno Classy radzą sobie dobrze w walcowe nawet ze suchą słomą , także nie trzeba będzie prasować wilgotnej słomy . Myślę ,że woziłbym sobie taką z 2m podbierakiem i 16 nożami .