Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nie , nie mam po remoncie, , chce kupic po okazyjnej cenie ale ma wadę z 2 i 3 biegiem, po prostu słychc jakieś bicie , tak stwierdził Pan od ktorego mam kupic?. Ten Pan sprowadził go z zagranicy. Co może byc przyczyną tego i jak ważna jest ta wada. Jeśli się Pan zna proszę o pomoc, czy wogóle warto kupic ten ciągnik.

Posted
No to skoro nie jest po żadnym remoncie to tak jak koledzy mówią powinno to być łożysko. Jednak nigdy do końca nie wiadomo. Moge Cię pocieszyć, że możesz go bez problemu brać bo nawet gdyby było by to coś innego niż łożysko to w starszych cągnikach naprawa skrzyni to nic wielkiego i można ją przeprowadzić samemu albo z pomocą sąsiada.
Posted
Odkręć pokrywę i poszarp wałkami skrzyni. Może dostaniesz się od dołu. Możliwe że któryś ma luz i zębatki odsuwają się od siebie pod obciążeniem. 2 i 3 załącza jedna tuleja. Jeśli to tylko na tych dwóch biegach to warto by było zdjąć pokrywę i przyjrzeć się lepiej właśnie tulei, widełkom.
Posted

Witam,

Przy włączeniu wałka przekaźnika nie ma reakcji na sprzęgło, co może byc przyczyną i co trzeba zrobic. Czy mają jedno , czy dwustopniowe sprzęgło.Proszę o pomoc i dziękuje:rolleyes:

Pozdrawiam.

Posted

Witam,

Gdy wcisne sprzęgło to 2 stopień nie reaguje na wałek.Co może byc przyczyną?

Witam,

Już kupiłem dzisiaj ten zetor , ale są problemy z 2 i 3 stopniem sprzęgła, co może byc przyczyną co robic?

Pozdrawiam.

Posted
massay1 nie pomyliłeś ciągników. Przy tym modelu naciskając pedał sprzęgła zatrzymujesz "jazdę" ciągnika , a dźwignią po lewej stronie fotela (przy dźwigni hamulca ) zatrzymujesz wałek mocy (nie dłużej niż 5min - tak mówi instrukcja).
Posted

Witam,

Jest taka wada, czy nie da rady bez rozbierania założyc łożyska igiełkowego na wałek skrzyni begów 2,3 bo mocno chrupie,widziałem że są 2 tryby ściete u 2 i 3.

Pozdrawiam.