edek Posted February 28, 2014 Report Posted February 28, 2014 Mam pytanie, pogoda szaleje.... czy wysialiście już nawóz na jęczmień ozimy? Jeśli tak, to jaki ? Pozdrawiam Quote
simson54 Posted February 28, 2014 Report Posted February 28, 2014 oczywiście że tak rozsiałem w poniedziałek mam zamiar zasiać owies a jutro jadę uprawiać pole kultywatorem . ja dawałem salmag i polifoskę Quote
kubusjettaII Posted March 1, 2014 Report Posted March 1, 2014 Mi dziś przywieziono nawóz i miałem siać, ale zadzwonił telefon że jedzie ciężarówka po żyto i miałem sobotę z głowy. Nie wyrobiłem się... Quote
Robert ;-) Posted March 1, 2014 Report Posted March 1, 2014 Witam a na żyto i trawę to czas jeszcze? czy już by można było jechać z nawozem? teraz jest dobry czas? sucho;] a co będzie później kto wie? Quote
kubusjettaII Posted March 1, 2014 Report Posted March 1, 2014 na trawę spokojnie moim zdaniem można wjeżdżać, co sam właśnie miałem zamiar dziś wykonać. Quote
edek Posted March 2, 2014 Author Report Posted March 2, 2014 Po pierwsze to rodzi się pytanie czy już ruszyła wegetacja? - w związku z tym czy nawożenie już jest potrzebne? Dzięki za odpowiedzi. Quote
garzew Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Ja osobiście na jęczmień jeszcze nie siałem nawozu - prosta przyczyna nie miałem czasu - uprawa i wysiew warzyw. Ale planuje już jutro/środa (jak pogoda pozwoli) posiać nawozem bo wegetacja roślin już rusza. Quote
Rico Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 u nas jeszcze mokro w polu że ciężko jechać, spróbowałem kawałek ale wróciłem, trzeba u nas poczekać, - świętokrzyskie Quote
troszkin Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 tak ja posiałem dzisiaj u nas na Opolszczyźnie to na polach sucho jak w czerwcu mogło by popadać Quote
przemek2092 Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 U nas sucho, jesli sie utrzyma to w sobote ruszam Quote
edek Posted March 9, 2014 Author Report Posted March 9, 2014 U mnie - woj. wielkopolskie, powiat średzki, sucho na polach... Nie padało w lutym, nie spadł też ani płatek śniegu. Jeśli chodzi o marzec pod względem opadów wygląda to bardzo słabo Quote
troszkin Posted March 10, 2014 Report Posted March 10, 2014 Edek u nas tez jak w żniwa orzesz a za tobą chmura kurzu na 10m Quote
Recommended Posts