Jump to content

Recommended Posts

Posted

tak nasz polski ursus :D

dlaczego jest tak bardzo podobny do zetora' date='

czesi z jednego 2511 naklepali z 10 czy 15 modeli, a u nas 4011, 350, 355, 360 i 362, im mlodsze tym gorsze

nie jeden polski rolnik dorobil sie juz garba na 360, o sluchu i rekach nie wspomne

nie jeden ciagnik na zachodzie pracowal wiecej dziennie niz ursus przez tydzien, wiekszosc zachodu jeszcze ma nie zagladane do silnika, gdzie te "cuda" juz po 2 czy 3

stac was na takie ciagniki jak zetor czy ursus prosze bardzo, mnie nie stac na byle co, nie mam zamiaru siedziec co roku i wymieniac rzemieslnicze czesci, niby oryginal

[/quote']

Wiesz co nie obraź się ale napisałeś największą bzdurę, wg. ciebie nasze Ursusy są złe? Przecież na C-360 pracuje połowa polskiej wsi, i Ursusy słynną z tego że są proste i niezawodne.

Posted

I niech prasują.

Moj teść też z c330 miał się przesiąść na 360 jeszcze przed weselem ale znalazłem mu MF 675 za 20 tyś zł i pojechaliśmy i kupił i niedawno mielismy porzyczoną c360 w naprawde dorbym stanie to się cieszył ze na mf go namówiłem.

Póżniej c330 mu sprzedałem i kupiłem Fiata 780 :P 4x4 a też mam 12 ha i te dwa ciągniki jak jest robota to mają co bić, a do tego mf 675 ma prawie 70 km a pali tyle ze smiech, zresztą Fiat to samo.

Do tego wygoda i cisza w kabinie, mogę go zaczepić do małych bron i równie dobrze radzie sobie z belarką New holland 648 nawet w sianokiszonce.

Kup c360 za 20 tyś i zrób to samo co ja tym mfem.

A części??

sprzęgło 120 zł, uszczelniacze w każdym skelpie kupisz, tak samo większość części, jedynie pompa oleju boli jak się zepsuje ale to też jak wymienisz to masz spokój na 10 tyś mth, tarczki sprzegła wom w serwisie taniej jak na allegro podróby, tylni most budową zbliżony co mf 255 i od niego dużo części pasuje.

Psująca się skrzynia - jak ktoś dba o olej problem nie występuje. i do tego udźwig większy jak zetor 7211, na którym śmigałem od dziecka czyli jakieś 20 lat.

Posted
Znam gościa co ma Mf 3120 czy jakoś tak. I ma taki problem z częściami że szkoda gadać. Już go powoli próbuje sprzedać ale nikt nie chce a stan jest dobry :) Zadbany traktor. Jak się przejechał Zetorem 8111 to się tak napalił nawet pożyczał w tym roku jakaś 80-tkę bo już ma dosyć tego Mf. Pozdrawiam i odradzam wszystkim MF
Posted

14 Litrów to mało? nie wiem jaki pług ciągał ta 80 ale ja zwykła 3 skibową zagonówką c355 spaliłem 8' date='5 na ha,a 4skib przy 80 nie widziałem,prawdą jest to że napęd pomaga znika poślizg kół napędzających;'] jak bym miał kupić duży ciągnik to tylko z napędem 4x4? ale wybrał bym coś z oszczędniejszym silnikiem?

Kolego ja ciągam 4 skiby Grudziądzki pług U-902 po glinach .Wolał bym 914 ,ale jak się nie ma co się lubi ,to i od biedy moim się przemęczę .

jakaś wrogość do polskiej produkcji nastała :) ja też bym chciał nowego wygodnego z klimą i nie psującego się sprzęta' date=' ale jeżdżę tym co mam i nie narzekam :) ursus 385 i 360-3p :) spalani9e 385 w granicach 8,5 l na ha w orce, no cóż tych naszych traktorów jest sporo i u nas większość gospodarzy robi kompletne remonty z malowaniem i następnych parę lat pojeżdżą, :) panowie jeden lubi jabłka a drugi pomarańcze spokojnie :)

[/quote']

Kolego to spalanie 8,5 litra to na hektar jakim ciągnikiem??? .Bo ja mam piaski i U-902 spalę na ha ok 14 litrów orając do 20cm ,a jak oram gliny i zaznaczam .że głębiej -24cm ok to spalę 20-22 litry tym U -902 .JD 180 km na usłudze w tym terenie gliny po kuku spalił 25 litrów tyle pokazał komputer oczywiście hektar poorał w 40 minut .Chciał bym wspomnieć ,że C-360 spali więcej od 80 -tki w orce ,bo w lataniu na pusto ,to wiadomo :D

Posted
Posiadam MF-a 3120 jak na razie największym problemem jest zakup używanych opon ma tył. Żadnych problemów z częściami nigdy nie miałem wszystko jest dostępne praktycznie od ręki. Natomiast jeżeli chcesz kupić tańsze części to pozostaje internet ale co do ich jakości to nie jestem pewien. Większy problem stanowi dostęp części do polskich maszyn np prasy niż do zagranicznych. Większość dużych sklepów w mojej okolicy nie posiada części do polskich maszyn rolniczych wszystko na zamówienie.
Posted

Dokładnie Ojciec, u mnie to samo ciżej jest kupić np lemiesze do nowego pługi uni niż do Kvernelanda czy lemkena :P

A o kosiarkach rotacyjnych nie wpomne - bo co jeden prywaciarz to inne zęby i jak koledze po roku rozsypała się cała przekładnia to składał z kilku innych bo do tej juz nie bylo czesci dostepnych

teraz jeszcze kupiłem pług Goizin - zaloże się ze 95% ludzi o nim nie słyszało, części co prawda na zamówienie ale kosztuja tyle co do Uni albo i tańsze - ale ściągane z zachodu jeszcze :P

Posted

Ja bym ci radził Zetorka 7245 mało pali' date=' wygodny, 4x4 i ciagniesz sobie płużek 4 skibki, naprawde super traktor na 10-20 ha

[/quote']

Takie zetory to badziew.. Może i mało pali, ale uciągu to w ogóle nie ma..

Przyład? Np tu:

Tak to wygląda nie na jednym filmiku i nie tylko z MTZem. :)

Posted

Ja bym ci radził Zetorka 7245 mało pali' date=' wygodny, 4x4 i ciagniesz sobie płużek 4 skibki, naprawde super traktor na 10-20 ha

[/quote']

Przyład? Np tu:

Mtz to dla mnie nie traktor tylko to wynalazek jakiś, za darmo bym tego nie chciał :) I mi tu nie pokazuj filmików jakiś dennych. Zetor 3340 vs MTZ80 na tym twoim filmiku, to nie jest Zetor 7245 tylko Zetor 3340 3 cylindrowy i pomyśl trochę zanim coś udostępnisz. Jeszcze się w piachu przeciągają hahahahah wiesz jaka to jest różnica koni pomiędzy tym zetorkiem a mtz?? na pewno nie wiesz ale dobra, dawaj na asfalt, zobaczymy czy będzie tak kozacko, jeszcze zamiast 3 cylindrowego to 4 cylindrowy i ten twój mtz się zadusi :) Pozdro dla ciebie ze porównujesz Zetora 3320 do MTZ80. Zetor 3320 52 km ma a Mtz80 i ty te traktory porównujesz. POZDRO!!!!! ;)

[/quote']

Przyład? Np tu:

Mtz to dla mnie nie traktor tylko to wynalazek jakiś, za darmo bym tego nie chciał :) I mi tu nie pokazuj filmików jakiś dennych. Zetor 3340 vs MTZ80 na tym twoim filmiku, to nie jest Zetor 7245 tylko Zetor 3340 3 cylindrowy i pomyśl trochę zanim coś udostępnisz. Jeszcze się w piachu przeciągają hahahahah wiesz jaka to jest różnica koni pomiędzy tym zetorkiem a mtz?? na pewno nie wiesz ale dobra, dawaj na asfalt, zobaczymy czy będzie tak kozacko, jeszcze zamiast 3 cylindrowego to 4 cylindrowy i ten twój mtz się zadusi :) Pozdro dla ciebie ze porównujesz Zetora 3320 do MTZ80. Zetor 3320 52 km a Mtz 80km i ty te traktory porównujesz. POZDRO!!!!! ;)