Jump to content

Recommended Posts

Posted
Panowie mam problem ,leci olej z prawej strony z tej grubej osi co zawieszone jest ramię podnośnika przy c 360,wiem że jest tam jakiś oring,jeśli zdejmę ramię to czy da się to uszczelnić bez zdejmowania plecaka,ostatnio ten podnośnik bardzo mnie denerwuje ,a to nie podnosił a to plecak pękł a ,teraz ten olej,po 2 godz. z talerzówka cały tył mokry ,chyba ze 100gram wyleciało,czekam na poradę-pozdrawiam
Posted
dziękuję ,w tej tulei jest oring którego wymieniłem na nowy i podobno ma pomóc,a jeśli nie to trzeba faktycznie wymienić tą tuleję ale to już grubsza robota,mam nadzieję że oring załatwi sprawę przynajmniej na jakiś czas-pozdrawiam
Posted
Jeśli nie pomoże to załóż grubszy oring. Dodatkowo żeby lepiej go docisnąć nadspawaj podkładkę która utrzymuje ramię podnośnika na wieloklinie. Tak miałem zrobione w 4011 i problemu nie było.
Posted
oring założyłem oryginalny ale pomiędzy podkładkę a oring tokarz dotoczył taki pierścień -podkładkę dokładnie o średnicy oringa która wchodzi na oś i wciska się w ramię podnośnika dociskając oring,myślę że Twój pomysł jest już zrealizowany,dziękuję i pozdrawiam