henryk Posted March 2, 2014 Report Posted March 2, 2014 Panowie mam problem ,leci olej z prawej strony z tej grubej osi co zawieszone jest ramię podnośnika przy c 360,wiem że jest tam jakiś oring,jeśli zdejmę ramię to czy da się to uszczelnić bez zdejmowania plecaka,ostatnio ten podnośnik bardzo mnie denerwuje ,a to nie podnosił a to plecak pękł a ,teraz ten olej,po 2 godz. z talerzówka cały tył mokry ,chyba ze 100gram wyleciało,czekam na poradę-pozdrawiam Quote
michael00ursus Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Witam. Najprawdopodobniej jest wyrobiona już tulejka która się tam znajduje i należy ja wymienić. Pozdrawiam Quote
henryk Posted March 3, 2014 Author Report Posted March 3, 2014 dziękuję ,w tej tulei jest oring którego wymieniłem na nowy i podobno ma pomóc,a jeśli nie to trzeba faktycznie wymienić tą tuleję ale to już grubsza robota,mam nadzieję że oring załatwi sprawę przynajmniej na jakiś czas-pozdrawiam Quote
massay1 Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Jeśli nie pomoże to załóż grubszy oring. Dodatkowo żeby lepiej go docisnąć nadspawaj podkładkę która utrzymuje ramię podnośnika na wieloklinie. Tak miałem zrobione w 4011 i problemu nie było. Quote
henryk Posted March 3, 2014 Author Report Posted March 3, 2014 oring założyłem oryginalny ale pomiędzy podkładkę a oring tokarz dotoczył taki pierścień -podkładkę dokładnie o średnicy oringa która wchodzi na oś i wciska się w ramię podnośnika dociskając oring,myślę że Twój pomysł jest już zrealizowany,dziękuję i pozdrawiam Quote
massay1 Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 A rozumiem. To dokładnie ten sam efekt. To jest szansa że się wyciek uspokoi. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts