Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam, mam takie pytanko :) Mam dwa ciągniki c360 i c360 3P, zawsze siałem nawóz 60 ale myślę sobie, że czas trochę zaoszczędzić na paliwie i działać bardziej c360 3p :) I teraz mam taki problem, w 60 mam wałek gładki a w c360 3p jest też wałek gładki tylko, ma w szparach takie frezy pierwszy raz się z tym spotykam. I teraz pytanie czy ta się ten wałek wom wymienić na nie frezowany ? Proszę o jak najszybszą odpowiedz, jak będzie trzeba fotki to podeśle.
Posted
wcześnie w wałkach były zabezpieczenia na 2 śrubki po bokach a teraz są z takim zabezpieczeniem w poprzek w wałku i zakładasz wałek wciskając to zabezpieczenie, lekko pociągnij wałek aby wskoczyło na swoje miejsce i gotowe.
Posted

Nie oto mi chodzi nie rozmawiamy o wałku od siewnika tylko o wałku wom od traktora to co się kręci i tam są takie małe frezy na długosc tego wałka w każdym dole jest taki frez, a w 60 nie mam takiego czegoś ;/ I teraz się pytam czy da się to wymienić na ten bez frezów ?

Posted
a czy próbowałeś założyć przekaźnik na ten wom od 3p,być może wcale to nie będzie kolidowało,przecież wszystkie przekaźniki są jednakowe i pasują do różnych traktorów-pozdrawiam
Posted
Tak chodzi mi o ten wałek z frezami, a w amozonnie mam wałek bez frezów ;/ A żeby wymienić ten wałek z frezami w c360 3p to bym musiał całą skrzynie na pewno rozbierać ;/ A na to nie ma czasu ;/
Posted
Tak chodzi i o te frezy w tych rowkach, miałem już w życiu parę 60 ale pierwszy raz się z tym spotykam ;/ Nigdy uwagi nie zwróciłem. I powiec co ja mam teraz zrobić ? a Ja jeszcze nawozów nie za czołem śadz ;/ Będę musiał chyba c360 znowu.
Posted
Nawet nie głupi pomysł poszlifować te frezy, wymiary sa takie same tylko frezy są ;/ NO dobra jedna propozycja jest poczeklam może jeszcze to coś dojdzie :) :) Łatwiej by było wymienić wałek w amazonnie ale on tam jest na stałe :P :P
Posted

spróbuj może połowę wałka dorobić u tokarza i będzie pasował do 3p i do amazona :)

a tak to zeszlifujesz i potem wymiana bo tylko do amazona byś miał cały traktor :)

Posted

Kwiatko5 dobrze mówisz, mam dwóch tokarzy na wiosce, ale chyba zeszlifuje ten wałek w traktorze, to jest normalne a nie jakies frezy :) Ale podawajcie jeszcze jakieś pomysły do jutra mam czas :) bo po 10;00 gdzieś ruszę w pole :)

Posted

mi chodziło o wałek ten co się zakłada, jedna połowa zwykła przy 3p a druga od amazone - tylko fachowo połączyć jakąś tulejką i po sprawie :)

u siebie też mam 3p i są frezy, ale u mnie wszystkie maszyny mają takie same, również 385 tka :)

orkan, rozsiewacz, rozrzutnik, opryskiwacz, agregat upr,

Posted
też miałem pomysł zeszlifować ,bo jak amazone pasuje do c360 to do wszystkiego będzie pasował a nie tylko do amazone,szlifuj i koniec a jesli chodzi o wymianę to nie potrzeba chyba skrzyni rozbierać ,zdaje mi się że ten wałek idzie wysunąć ale lepiej się spytaj mądrzejszego fachowca-pozdrawiam