Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.Chciałbym się dowiedzieć ile może kosztować regeneracja pompy wtryskowej w renault 95.14.Chciałbym ją sprawdzić bo przypuszczam że może być z nią nie tak .Ciągnik pali na zimnym i ciepłym bardzo dobrze ale jak go odpalę i po nagrzaniu się silnika dymu nie powinno być a on cały czas kopci i to takim białym dymem i jak powoli dodaję gazu to mocno trzęsie silnikiem i nie równo pracuje wtedy kopcenie się nasila.A i jeszcze jedno jak jadę tak na pół gazu i wcisnę gaz do oporu to nie chce przyśpieszać dopiero po paru sekundach się zbiera i idzie normalnie ale gdy jest jakaś górka to strasznie szybko słabnie nawet na pusto i nie chce przyśpieszać jedzie swoim tempem i nie reaguję na gaz
Posted

wtryski do sprawdzenia i sprawdzić pompkę zasilająca przed pompą wtryskową i nowe filtry paliwa.

Na końcu jak to sprawdzisz ew wymienisz to pompa wtryskowa

koszt ok 1500 zł ;)

Posted
Ja jak zmieniałem filtr paliwa i ją odpowietrzałem ciągnik to słyszałem jak przelewa ale dalej pompowałem i już nie było tego słychać.Jak ją od kręcę to pewnie się zapowietrzy pompa tak? u mnie strasznie ciężko go odpowietrzyć musiałem ostatnio na rozciąg brać