Jump to content

Recommended Posts

Posted
siałem to 2 lata temu, ciężko było dobrać, ale pryskałem na początku INSOL3 + multiwitamina, a potem CHWASTOX EXTRA, niestety ciężko dobrać oprysk do takiej mieszanki, ponieważ albo zaszkodzi grochu lub zbożu. Dlatego teraz sieję osobno lub pszenicę jarkę z jęczmieniem, osobno groch piast żółty, i problemu z pryskaniem nie ma, a plon lepszy :)
Posted

siałem to 2 lata temu' date=' ciężko było dobrać, ale pryskałem na początku INSOL3 + multiwitamina, a potem CHWASTOX EXTRA, niestety ciężko dobrać oprysk do takiej mieszanki, ponieważ albo zaszkodzi grochu lub zbożu. Dlatego teraz sieję osobno lub pszenicę jarkę z jęczmieniem, osobno groch piast żółty, i problemu z pryskaniem nie ma, a plon lepszy :)

[/quote']

Właśnie o to się rozchodzi ,że chwastox ekstra uszkodzi groch i dodatkowo jest bardzo słabym środkiem na chwasty np chaber bławatek ,a u mnie tego jest sporo .Kiedyś był Barox a teraz to cienko .

Posted

Koledzy czym opryskujecie (zwalczacie )chwasty w mieszankach zbożowych z grochem .Chętnie wysłucham waszych podpowiedzi :).

Takie mieszanki zaleca się opryskiwać po siewie - ale przed kiełkowaniem nasion np. afalonem

Posted

Koledzy czym opryskujecie (zwalczacie )chwasty w mieszankach zbożowych z grochem .Chętnie wysłucham waszych podpowiedzi :).

Takie mieszanki zaleca się opryskiwać po siewie - ale przed kiełkowaniem nasion np. afalonem

Kolego stosowałeś już taki zabieg na wspomnianą prze zemnie mieszankę z grochem ???.

Posted

Dzięki kolego za podpowiedź masz u mnie piwo :D.Ja opryskuję łubin Afalonem .Jaką dawkę stosujesz na takie mieszanki Afalonu ???.Te moje mieszanki są z jęczmieniem i owsem plus groch .W tym roku sieję na próbę pszenżyto z łubinem .Sam jestem ciekaw jak taka mieszanka się uda .