rafaello3 Posted March 5, 2014 Report Posted March 5, 2014 Koledzy czym opryskujecie (zwalczacie )chwasty w mieszankach zbożowych z grochem .Chętnie wysłucham waszych podpowiedzi . Quote
Rico Posted March 5, 2014 Report Posted March 5, 2014 siałem to 2 lata temu, ciężko było dobrać, ale pryskałem na początku INSOL3 + multiwitamina, a potem CHWASTOX EXTRA, niestety ciężko dobrać oprysk do takiej mieszanki, ponieważ albo zaszkodzi grochu lub zbożu. Dlatego teraz sieję osobno lub pszenicę jarkę z jęczmieniem, osobno groch piast żółty, i problemu z pryskaniem nie ma, a plon lepszy Quote
rafaello3 Posted March 5, 2014 Author Report Posted March 5, 2014 siałem to 2 lata temu' date=' ciężko było dobrać, ale pryskałem na początku INSOL3 + multiwitamina, a potem CHWASTOX EXTRA, niestety ciężko dobrać oprysk do takiej mieszanki, ponieważ albo zaszkodzi grochu lub zbożu. Dlatego teraz sieję osobno lub pszenicę jarkę z jęczmieniem, osobno groch piast żółty, i problemu z pryskaniem nie ma, a plon lepszy [/quote']Właśnie o to się rozchodzi ,że chwastox ekstra uszkodzi groch i dodatkowo jest bardzo słabym środkiem na chwasty np chaber bławatek ,a u mnie tego jest sporo .Kiedyś był Barox a teraz to cienko . Quote
daddy Posted March 10, 2014 Report Posted March 10, 2014 Koledzy czym opryskujecie (zwalczacie )chwasty w mieszankach zbożowych z grochem .Chętnie wysłucham waszych podpowiedzi . Takie mieszanki zaleca się opryskiwać po siewie - ale przed kiełkowaniem nasion np. afalonem Quote
rafaello3 Posted March 11, 2014 Author Report Posted March 11, 2014 Koledzy czym opryskujecie (zwalczacie )chwasty w mieszankach zbożowych z grochem .Chętnie wysłucham waszych podpowiedzi . Takie mieszanki zaleca się opryskiwać po siewie - ale przed kiełkowaniem nasion np. afalonem Kolego stosowałeś już taki zabieg na wspomnianą prze zemnie mieszankę z grochem ???. Quote
rafaello3 Posted March 13, 2014 Author Report Posted March 13, 2014 Dzięki kolego za podpowiedź masz u mnie piwo .Ja opryskuję łubin Afalonem .Jaką dawkę stosujesz na takie mieszanki Afalonu ???.Te moje mieszanki są z jęczmieniem i owsem plus groch .W tym roku sieję na próbę pszenżyto z łubinem .Sam jestem ciekaw jak taka mieszanka się uda . Quote
Recommended Posts