Jump to content

Dezosan wigor jako dodatek do paszy - w jakim celu się dodaje?

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie, czy ktoś z Was stosuje dezosan wigor do paszy dla świń?

Słyszałem że można go dodawać. W jakiej ilości i w jakim celu ?

Pytam, gdyż nic nie wiem na ten temat.

Pozdrawiam

Posted

Niezwykle skuteczny i ceniony przez hodowców preparat do dezynfekcji DEZOSAN WIGOR w opakowaniu 2 kg. DEZOSAN WIGOR dzięki bardzo szerokiemu spektrum działania jest stosowany do dezynfekcji pomieszczeń inwentarskich dla gołębi, drobiu, trzody, bydła, koni i zwierząt futerkowych. Oferowany preparat do suchej dezynfekcji wszelkie wirusy, bakterie, grzyby i można go stosować w obecności zwierząt.

DEZOSAN WIGOR do dezynfekcji stajni i kurnika, dzięki swojemu składowi jest bardzo uniwersalnym preparatem. Doskonale spisuje się w miejscach, gdzie występuje duże nagromadzenie zwierząt (fermy, obory czy schroniska), ponieważ poprawia ich warunki bytowe oraz minimalizuje ryzyko rozwoju różnych chorób. Co więcej, DEZOSAN WIGOR do suchej dezynfekcji gołębnika, może być bez przeszkód stosowany na wszelkie rodzaje ściółek i posadzek, także te rusztowe.

Posted
Dodam jeszcze parę uwag do tego co powiedział Przemek. Dezosan nie jest jako tako dodatkiem paszowym. Jest to środek do suchej dezynfekcji, który rozsypuje się po ściółce. Oczywiście jest w pełni bezpieczny dla zwierząt i można go rozsypywać w ich obecności ale raczej bym go nie dodawał do paszy.
  • 2 weeks later...