edek Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Mam pytanie, czy ktoś z Was stosuje dezosan wigor do paszy dla świń? Słyszałem że można go dodawać. W jakiej ilości i w jakim celu ? Pytam, gdyż nic nie wiem na ten temat. Pozdrawiam Quote
daddy Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 No cóż pewnie nikt nie wie w jakim celu i ilości -bo to nie jest dodatek do pasz tylko ŚRODEK DO DEZYNFEKCJI. Quote
przemek2092 Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Niezwykle skuteczny i ceniony przez hodowców preparat do dezynfekcji DEZOSAN WIGOR w opakowaniu 2 kg. DEZOSAN WIGOR dzięki bardzo szerokiemu spektrum działania jest stosowany do dezynfekcji pomieszczeń inwentarskich dla gołębi, drobiu, trzody, bydła, koni i zwierząt futerkowych. Oferowany preparat do suchej dezynfekcji wszelkie wirusy, bakterie, grzyby i można go stosować w obecności zwierząt. DEZOSAN WIGOR do dezynfekcji stajni i kurnika, dzięki swojemu składowi jest bardzo uniwersalnym preparatem. Doskonale spisuje się w miejscach, gdzie występuje duże nagromadzenie zwierząt (fermy, obory czy schroniska), ponieważ poprawia ich warunki bytowe oraz minimalizuje ryzyko rozwoju różnych chorób. Co więcej, DEZOSAN WIGOR do suchej dezynfekcji gołębnika, może być bez przeszkód stosowany na wszelkie rodzaje ściółek i posadzek, także te rusztowe. Quote
didia12 Posted March 12, 2014 Posted March 12, 2014 Dodam jeszcze parę uwag do tego co powiedział Przemek. Dezosan nie jest jako tako dodatkiem paszowym. Jest to środek do suchej dezynfekcji, który rozsypuje się po ściółce. Oczywiście jest w pełni bezpieczny dla zwierząt i można go rozsypywać w ich obecności ale raczej bym go nie dodawał do paszy. Quote
obserwator Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Ja mogę dodać iż nie występuje tylko w opakowaniach 2 kg, są większe możliwości ale środek godny polecenia. Quote
Recommended Posts