Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie (Podlasie) pola obsychają. Już lada dzień będą wchodzić. Oczywiście na wilgotniejszych glebach będziemy czekać do kwietnia. Ale dla porównania rok temu niektóre pola były mokre aż do połowy maja!!! Więc jest OK. :)
Posted
Śląskie nie pada ciągniki dawno poszły w pole sieją nawozy i zboża ja tak samo wszystko posiałem ;) ziemniaki nie sadze ale na to jest jeszcze czas ;) deszczyk przydał by sie jak najbardziej jednak zapowiadają ładne pogody temperatura w granicach 15 stopni Pozdrawiam ;)
Posted
Ja jestem z mazowieckiego i u mnie w okolicy jeszcze w zbożach i trawach mało kto robi bo miejscami jest mokro, jednak przy obecnej pogodzie lada chwila i u nas w pola wyjadą. ;) W tunelach i szklarniach już rośnie. Pozdrawiam :)
Posted
W pomorskim to jeszcze tak widzę mało kto robi. U mnie jest sucho w polu, więc można by było robić, ale to jeszcze za wcześnie, bo rano był mróz taki że aż na stawach był cienki lód rano. A tak to jakby chociaż zapowiadali jakiś deszcz to pewnie by nawozy na oziminy posiać by można, bo teraz to nie wiem czy to coś da jak przez następne 2 tyg padać nie będzie.
Posted
Małopolskie: nikt nic jeszcze nie robi. Siewy zbóż ruszą dopiero za 2-3 tygodnie końcem marca. Nawozów też raczej nikt na zboża ozime nie sieje. Nawozy u nas sieją przeważnie na początku maja i tylko jedną dawkę, więc się nikt nie spieszy.
Posted

Mazowieckie- w sobote zamierzam posiać nawóz, pogode nadają ładną tak więc myśle że za 2tygodnie zasieje owies.

W tamtym roku pogoda nie zadowalała także późno zaczęło się robić a teraz aż ciągnie żeby działać w polu :)

Posted
Dziś w Podlaskim pierwsi "wariaci' bo tak ich można nazwać poszli w pole z siewnikami. Moim zdaniem to trochę za wcześnie może jest ładna pogoda i sucho na polu, ale to nie wszystko.