Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zamiast robić pompkę to lepiej jest taką gotową pompkę zaadoptować z jakiejś maszyny starej typu silnik spalinowy tzw ,, es" - jest to pompka na jeden wtrysk , ma możliwość regulacji dawki paliwa , jest łatwa w montażu itp.

Do tego potrzebny jest manometr obsługujący odpowiednio wysokie ciśnienie robocze , zbiornik na ON oraz zestaw końcówek do różnych typów wtryskiwaczy :)

Posted

A z ciekawości skąd pomysł żeby robić i po co?

można robić , można kupić można oddać wtryski do sprawdzenia komuś innemu.

Jednak kiedy w gospodarstwie jest kilka maszyn z silnikami i trzeba od czasu do czasu sprawdzić poprawność pracy wtryskiwaczy to posiadanie takiego urządzenia jest bardzo wygodne , znacznie skraca czas naprawy i generuje znikome koszta w porównaniu do zapłaty za usługę.

Posted

Bo ja wiem. nawet gdybym miał 5 pojazdów to próbnik więcej by leżał niż robił. Osobiście był bym raczej za oryginalnym urządzeniem. Więc w takim przypadku zamroził bym prawie 1000 złotych tylko z powodu zachcianki.

Zrobić dla własnej satysfakcji było by dla mnie najrozsądniejszym wytłumaczeniem. Bo ekonomi tu nie ma.