tofik2007bst Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 jak zrobić samemu pompke do regulacji wtrysków c360 3p. Quote
massay1 Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 Ktoś kiedyś zrobił ze starego lewarka hydraulicznego. Ale osobiście wolał bym oryginał. Quote
daddy Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 Zamiast robić pompkę to lepiej jest taką gotową pompkę zaadoptować z jakiejś maszyny starej typu silnik spalinowy tzw ,, es" - jest to pompka na jeden wtrysk , ma możliwość regulacji dawki paliwa , jest łatwa w montażu itp.Do tego potrzebny jest manometr obsługujący odpowiednio wysokie ciśnienie robocze , zbiornik na ON oraz zestaw końcówek do różnych typów wtryskiwaczy Quote
massay1 Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 Co racja to racja. A z ciekawości skąd pomysł żeby robić i po co? Quote
henryk Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 ludzie nieraz nie mając problemu sami sobie go wymyślają ,wręcz szukają Quote
daddy Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 A z ciekawości skąd pomysł żeby robić i po co? można robić , można kupić można oddać wtryski do sprawdzenia komuś innemu.Jednak kiedy w gospodarstwie jest kilka maszyn z silnikami i trzeba od czasu do czasu sprawdzić poprawność pracy wtryskiwaczy to posiadanie takiego urządzenia jest bardzo wygodne , znacznie skraca czas naprawy i generuje znikome koszta w porównaniu do zapłaty za usługę. Quote
massay1 Posted March 9, 2014 Report Posted March 9, 2014 Bo ja wiem. nawet gdybym miał 5 pojazdów to próbnik więcej by leżał niż robił. Osobiście był bym raczej za oryginalnym urządzeniem. Więc w takim przypadku zamroził bym prawie 1000 złotych tylko z powodu zachcianki.Zrobić dla własnej satysfakcji było by dla mnie najrozsądniejszym wytłumaczeniem. Bo ekonomi tu nie ma. Quote
Recommended Posts