Jump to content

Recommended Posts

Posted
No właśnie niestety jakość polskich sprzętów obecnie jest daleka od zadowalającej.... Sąsiad kupił PRONARA i narzeka. Ja mam w sumie 3 MTZy dwa po 80KM jeden 107 KM i jakościowo są o wiele lepsze od PRONARA. Z tym że im nowszy model tym bardziej awaryjny. najlepiej śmiga MTZ z 88r. I w sumie już się przyzwyczailem do nich :)
  • Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Wracam do pytania '' Ojca'' . Rozgrzać silnik, sprawdzićciśnienie oleju i czy nie ma wycieku płynu i oleju jak wchodzi na obroty ischodzi. bewzględnie wymienić olej w silniku i skrzyni biegów oraz wszystkie filtry apowietrza dokładnie wyczyścić. Używaćgo do lzejszych prac polowych przez jakiś czas,póki go nie poznasz i bacznie go słuchać i obserwować. Pozdrawiam.
Posted

Dzięki za odpowiedź mam jeszcze kilka pytań, a mianowicie:

Jak sprawdzić ciśnienie oleju w silniku i jakie powinno one być na rozgrzanym silniku?

Następne jak sprawdzić skrzynię biegów?

Jak sprawdzić pompy Hydrauliczne, podnośnika?

Posted
Do '' ojca''. Człowieku spytaj się pierwszego napotkanego mechanika on ci odpowie na wszystkie pytania, są to podstawowe wiadomości. Nie ma co zaśmiecać tego forum takimi pytaniamy.Pozdrawiam.
Posted

Z tego co słyszałem to są z silnikami Fenda' date=' ale morze jest ktoś z forumowiczów co ma ten ciągnik to zapraszamy.

[/quote']

Chodziła Ci o Renolaut?

• 2 weeks later...
Posted

Renault to jest Claas tak jak Ursusy to były/są Zetory (z wyjątkiem ciapka).

Może przestańmy pisać o reno bo to nie ten temat.Stwórzmy nawy wątek o reno jak tak bardzo chcemy o tym pisać.Więc prośba nie piszmy już o reno chyba że jest to związane z naszym głównym tematem ,,JAKI JEST WASZ ULUBIONY MODEL CIĄGNIKA''

Posted
Witam.W zasadzie to podobają mi się wszystkie ciągniki które posiadają minimum wygody i z przednim napędem.Nie podobają mi się ciągniki typu C-360 które dawno powinny znależć się na złomię.Pozdrawiam.