Jump to content

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

Nie chodzi mi o porównanie samych ciągników ale o fakt że właściciele innych marek borykają się z naprawdę poważnymi problemami. I nie jest tego mało. Nawiasem mówiąc to raczej na korzyść pronara że mimo kiepskiej jakości te ciągniki na prawdę nieźle się trzymają w porównaniu z dopieszczonymi i wypasionymi zachodnimi markami. Na moje oko to zachodni sprzęt dopiero zaczyna się sypać. Masa tych ciągników jest przypiocowana tak by wytrzymała jakiś czas a potem niech się dzieje co chce. I się zaczyna dziać.

Znajomy władował ostatnio w skrzynię fendta 16 tysięcy. Masakra. Kilka łożysk' date='m uszczelek i zdaje się dwie zębatki.

[/quote']

Wow, ja nigdy nie zetknąłem się (osobiście i z opowiadań też) z tego typu naprawą za taką grubą kasę w przypadku moich ulubionych smerfów.

Jeśli chodzi o mojego ulubieńca, to chyba T9 New Hollanda - wielki "potwór" na polu, wielozadaniowiec. Nie dość, że ma moc, to jeszcze wytrzymałość, jest nie do zniszczenia, budzi respekt.

• 1 month later...
Posted

Chyba jedyny prawdziwy Polski ursus. 30-kę każdy kto miał na pewno lubi.

Wtedy nie było dla niego konkurencji (bo władek nie był i nie jest) a i dzisiaj ciężko znaleźć mu zastępcę. ;)

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 7 months later...
Posted

A mnie się łezka w oku kręci na wspomnienie starego Ursusa C-330.

Jak mnie tata posadził za kółkiem i mogłam podjeżdżać, np. przy sianokosach czy żniwach (no, musiałam na tyle podrąsnąć, żeby dosięgnąć do pedałów).*

*Nie wiem, czy jeszcze wolno bezpiecznie używać tego słowa - bez posądzenia o "mowę nienawiści".

Widziałam ostatnio "dźwignia nożna".

Posted

...wybaczcie, ale to jest silniejsze ode mnie...

Parę lat temu miałam poważny wypadek. To było w lipcu. Żebra  się połamały, zrosły, no i idę do szpitala na wizytę kontrolną i targam taką ogromną torbę pełną prześwietleń. Spotykam znajomą. Witamy się. No i dziewczyna pyta:

- Co tam niesiesz?

A ja na to:

- Zdjęcia z wakacji...