Jump to content

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Wiedza jest mała bo co tutaj się dziwić, u mnie w całej gminie rolniczej nie ma ani jednego Ciągnika Renault. To skąd mamy mieć wiedzę skoro ja nawet nie wiem czy jest jakiś przedstawiciel w okolicy gdzie można by taki nowy traktor kupić.
Posted

a to zalerz c ochcecie wiedziec, jakiejs wielkiej wiedzy nie mam, ale o podstawach moge powiedziec

ostatnie renie zjechaly w 2005r. a jak sie nie myle w 04 przejal to class i produkuje te ciagniki do dzis

wiekszosc ciagnikow ktore sie widzi ma silnik MWM, a po rolu 95 zaczeto wprowadzac silniki JD, w Temisie silniki 6cyl. to iveco, byly tez nielicznie perkinsa(PX)

ciekawostka: silniki MWM podobno kreca do 20tys. godzin

jakies szczegolowe dane techniczne mozna znalesc np.: konedata.net/Traktorit/renault.htm

piszcie jakies konkretne pytania, postaram sie odpowiedziec w miare mozliwosci i mojej wiedzy, bo jakos nie mam natchnienia zeby pisac cale wypracowanie:)

Posted
izydor6280 co sądzisz o Renault 120-54 Nectra? swego czasu nawet zamówiłem taki ciągnik lecz po tygodniu dowiedziałem się że ta maszyna ma zniszczoną całą elektrykę i zrezygnowałem.
Posted

jak do wiekszosci ciagnikow, dostepne od reki lub na zamowienie, wiekszych klopotow nie ma, czesci sa takie same lub bardzo podobne w kazdej serii

w serwisie classa pewnie maja duzy wybor ale i cena dosc wysoka, no ale material z jakiego sa wykonane tez inny niz do ursusa czy zetora

Posted

nectra to byly najlepiej wyposazone modele 120.54 i 155.54, produkowane w latach 91-93, o ile dobrze pamietam

wyposazenie: EHR, tractoradar, czyli kontrola poslizgu kol, kilma, amortyzacja kabiny, el-hydr. rewers i skorzane siedzenie, a no i zloty kolorek, chyba tyle,

niektore ostatnie modele tez byly tak bogato wyposazone, ale juz malowanie standardowo

Posted

trudno to tak{''ulubiony''} określić

jak dla mnie to z Polskich najlepszy oczywiście c-330

najgorszy to bez dwóch zdań c-360

pozostałe:najładniejszy New Holland

najlepszy Fendt

a ulubiony to chyba dla większości ten który mamy ?!

Posted

trudno to tak{''ulubiony''} określić

jak dla mnie to z Polskich najlepszy oczywiście c-330

najgorszy to bez dwóch zdań c-360

pozostałe:najładniejszy New Holland

najlepszy Fendt

a ulubiony to chyba dla większości ten który mamy ?!

Ja do ursusa nic nie mam.Fajne są też JD.Wiem strasznie mało o steyer może ktoś z urzytkowników ma.Niech coś o nim powie.

Posted

mi się nie podoba :D

ale chciałbym go mieć bo ciągnik nie musi się podobać ;)

za to jest bardzo wszechstronny

• 3 weeks later...
  • 1 month later...