Jump to content

Recommended Posts

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Oczywiście nasz kochany ursus c330. Ale tak mi sie marzy Fend jakiś :) ale to tylko marzenia:D

Napisałem nie musicie go mieć :P Marzenia czasem się spełniają ;p

Posted
Widzę, że sporo osób wspomina i Ursusie - nie dziwota, bo to świetne ciągniki. Fajnie, że firma zaczyna się odradzać - coś czuję, że za kilka lat może to być znów jeden z największych dostawców ciągników i to nie tylko w Polsce. Osobiście jestem bardzo zainteresowany modelem 14034 - piękna maszyna i mam nadzieję, że kiedyś będę taką miał ;) A Wy co myślicie o powrocie Ursusa?
Posted
Koniecznie ursus musi wrócić! Ale nie wiem co tam się teraz dzieje (bo coś się dzieje) ale nie wiadomo czy coś dobrego czy złego :( Bo może się okazać że tylko zostaną nam trzydziestki, sześdziesiątki i osiemdziesiątki :(
Posted

Ja c330 sprzedałem i jakoś sentymentu do niej nie mam a jeździłem od dziecka tym ciągnikiem czyli jakieś 20 lat :P

Fakt że sprzęt bezawaryjny ale to wszystko :P

Co do Ursusa kiedyś to były dobre ciągniki i w miarę nowoczesne (lata 70-80te) ale później przestali je unowocześniać i tak praktycznie je produkowali do niedawna (zmienili maskę i kabinę przez te lata). Gdyby faktycznie inwestowali w nowe projekty za czasów kiedy mieli zbyt na ciągniki pieniądze to na pewno dzisiaj by całkiem inaczej wyglądała firma, tak samo Bizon i inne Polskie fabryki.

Co do nowych to za bardzo się nie wypowiadam ale to też nie jest produkt Polski tak jak Farmtrac tylko ciągną gotowe podzespoły i skręcają, ciekaw jestem jak z jakością wykonania części jak i montażu.

Ja w miejsce c330 kupiłem Fiata 780 DT z turem i z napędem :D fakt że 77 rok i jest troszkę wkłądu w niego ale takie rzeczy jak skrzynia silnik, przekładnie żebate w napędzie przednim wyglądają jakby nie były używane :)