Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam takie Pytanie. Posiadam ok 2ha ziemi i chcialabym zaczac hodowac na niej warzywa i owoce (na poczatek na wlasny urzytek). I moje pytanie brzmi czy musze gdzies to zglosic dostac jakies pozwolenie czy cos w tym rodzaju.
Posted
jak najbardzej wszystko zgodne z prazem :P. czym najlepiej robic opryski? czy kazda roslina potrzebuje innego oprysku? chcialabym zeby roslinki byly jak najbardziej eko.
  • 3 weeks later...
Posted
Zależy co chcesz uprawiać, warzyw na własny użytek typu marchew, buraki, cebula, pietruszka nie trzeba niczym pryskać może poza opryskiem na mszyce. Pomidory i ogórki dobrze opryskać po okwitnięciu opryskiem na grzyb i po deszczach też, bo złapie je zaraza. Nawożenie najlepiej stosować naturalne, np nawozem z pokrzyw ( pokrzywy np w wiaderku zalewasz woda i po tygodniu masz nawóz do podlewnia ) lub zaprawić ziemię pod ogród obornikiem.
Posted

Jak do siebie to nie trzeba pryskać niczym albo urodzi albo nie ale masz pewność co jesz.

Ja u siebie na działce wcale nie wielkiej sieję warzywka i nigdy na nic nie użyłem oprysku!

Ogórki, pomidory,rzodkiewka,fasole,groch,burak czerwony a i mam truskaweczki i cukinie na nic nie pryskam i co roku rodzi wszystko ładnie raz tylko pomidorki pod koniec okresu zachorowały ale trudno ryzyko takie ale co zjadłem bez oprysków to zjadłem a robie to tylko dla siebie i swojej rodziny ;-)