kinia Posted March 13, 2014 Report Posted March 13, 2014 Mam takie Pytanie. Posiadam ok 2ha ziemi i chcialabym zaczac hodowac na niej warzywa i owoce (na poczatek na wlasny urzytek). I moje pytanie brzmi czy musze gdzies to zglosic dostac jakies pozwolenie czy cos w tym rodzaju. Quote
Robert ;-) Posted March 13, 2014 Report Posted March 13, 2014 Nie musisz się nikogo o to pytać twoja ziemia i siejesz co chcesz oczywiscie rośliny nie zakazane prawem:) Quote
kinia Posted March 13, 2014 Author Report Posted March 13, 2014 jak najbardzej wszystko zgodne z prazem . czym najlepiej robic opryski? czy kazda roslina potrzebuje innego oprysku? chcialabym zeby roslinki byly jak najbardziej eko. Quote
Bogumil Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Proponuje lekturę, jest mnóstwo poradników. Quote
dominika1989 Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Zależy co chcesz uprawiać, warzyw na własny użytek typu marchew, buraki, cebula, pietruszka nie trzeba niczym pryskać może poza opryskiem na mszyce. Pomidory i ogórki dobrze opryskać po okwitnięciu opryskiem na grzyb i po deszczach też, bo złapie je zaraza. Nawożenie najlepiej stosować naturalne, np nawozem z pokrzyw ( pokrzywy np w wiaderku zalewasz woda i po tygodniu masz nawóz do podlewnia ) lub zaprawić ziemię pod ogród obornikiem. Quote
obserwator Posted April 3, 2014 Report Posted April 3, 2014 Jak do siebie to nie trzeba pryskać niczym albo urodzi albo nie ale masz pewność co jesz.Ja u siebie na działce wcale nie wielkiej sieję warzywka i nigdy na nic nie użyłem oprysku!Ogórki, pomidory,rzodkiewka,fasole,groch,burak czerwony a i mam truskaweczki i cukinie na nic nie pryskam i co roku rodzi wszystko ładnie raz tylko pomidorki pod koniec okresu zachorowały ale trudno ryzyko takie ale co zjadłem bez oprysków to zjadłem a robie to tylko dla siebie i swojej rodziny ;-) Quote
Recommended Posts