michael00ursus Posted March 15, 2014 Report Posted March 15, 2014 Witam. Chciał bym się dowiedzieć jakich używacie oprysków na zboże tzn. jaki na chwasty, jaki antywylegacz i jakie odzywki. Pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted March 16, 2014 Report Posted March 16, 2014 na chwasty na zboża to używam atlantis 12 od i chwastoks ekstra, a odżywek i antywylegaczy nie używam. pozdrawiam Quote
Norton Posted March 19, 2014 Report Posted March 19, 2014 ja na chwasty daje huzara,antywylegacz ale w tym roku chyba dam modusa i trzy zabiegi na grzyba Quote
fabian1014 Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Witam Ją na chwasty wykonuje zabieg pierwszy jesienią środek Expert met na jednoliscienne .Na wiosnę pryszcze tylko już mustangiem.Myślę że huzar jest bardzo dobrym środkiem na wiosnę .Pozdrawiam Quote
michael00ursus Posted March 20, 2014 Author Report Posted March 20, 2014 ja na chwasty daje huzara' date='antywylegacz ale w tym roku chyba dam modusa i trzy zabiegi na grzyba [/quote'] Witam. A ten huzar jest tez na pyz bo mam jedno pole trochę mokre i tam jest zawsze na połowie ale to chyba nic nie pomoże oprysk jak myślisz?? Pozdrawiam Quote
Rolnik z Pomorza Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Tu masz broszury i instrukcje:http://www.bayercropscience.pl/att/2/broszury/2012/huzaractiv_2012.pdfhttp://www.bayercropscience.pl/att/2/ulotki/2013/HuzarActive_A5_2013_v1_prod_www.pdf Ogólnie nic nie jest napisane, by brało też perz, ale może i weźmie. Tak to się stosuje głównie na miotłę zbożową i inne zielska. Ja spróbuję jeszcze czy weźmie też wykę ptasią. Quote
fabian1014 Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Żaden środek nie weźmie perzu o zbożach ozimych .Jedynie po zbiorach na rzysko randap albo glyfos .Pozdrawiam Quote
michael00ursus Posted March 20, 2014 Author Report Posted March 20, 2014 Żaden środek nie weźmie perzu o zbożach ozimych .Jedynie po zbiorach na rzysko randap albo glyfos .Pozdrawiam Randapem staram się pryskać tak co 3-4 lata ściernisko. Quote
Rolnik z Pomorza Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Wiem też, że zamiennikiem Roundoup-u jest Tajfun. Wiele tańszy niż Roundoup. "Tajfun 360 SL - Środek chwastobójczy w formie koncentratu do sporządzania roztworu wodnego, stosowany nalistnie, przeznaczony do zwalczania perzu oraz innych chwastów jednoliściennych i dwuliściennych (jednorocznych i wieloletnich) na polach uprawnych, użytkach zielonych oraz w uprawach sadowniczych, a także chwastów i zbędnej roślinności na ciekach i zbiornikach wodnych, w leśnictwie, na torach kolejowych, terenach nie użytkowanych rolniczo, wokół domu i na działce oraz do likwidacji ugorów i odłogów przed zasiewem roślin uprawnych.: Quote
Recommended Posts