dejwidoski Posted April 15, 2011 Report Posted April 15, 2011 Witam 1 chciałbym kupic ciągnik do 8 tyś.(max.)I teraz pytanie, co polecacie ? Moim głównym faworytem jest Władimirec, ale słyszałem równiez o c328 ? Który będzie lepszy ? A może jeszcze cos innego ? Ciągnik ma mi służyć do drobnych prac polowych oraz lekkich prac gospodarskich( przywieść węgiel, drewno, zabronować, zaorać, może zasiqac zboże ? Czasami podjechac do lasu po drzewo, do orania mam okoł 4 ha) Co polecacie ? I na co zwrócić uwagę przy zakupie traktora ? Quote
polpietro28 Posted August 15, 2011 Report Posted August 15, 2011 Witam.Mój dziadek miał Władimirca i z tego co pamiętam do orki nadawał się jedynie z pługiem 2 skibowym.Z pługiem3 skibowym nie dawał sobie za bardzo rady.Co do uciągu np przyczepy 6t pod górkę ledwo wyrabiał.Raz nawet przy podjeździe pod górkę strzelił zaczep.Moim zdaniem to ciągnik bardziej ogrodowy tak jak pisałem z pługiem 2 skiby i na gospodarkę 4 ha raczej wystarczy.Nie pamiętam też żeby się za bardzo psuł.A co do c328 niestety nic mi nie wiadomo.Jedynie z czym się spotkałem to c330. Quote
Recommended Posts