artur1o Posted March 18, 2014 Report Posted March 18, 2014 Witam .Mam problem ze wspomaganiem , traktor aktualnie jest u mechanika , znajduje sie na podnosnikach . Problem tkwi w tym : skrecanie w lewo nie stwarza problemu , natomiast wystepuje opor przy probie skrecenia w prawo ..Miał ktos taka sytuacje ? Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted March 21, 2014 Report Posted March 21, 2014 może cos z tym śmiesznym tłoczyskiem co jest w zetorze coś nie tak Quote
Bury341 Posted March 27, 2014 Report Posted March 27, 2014 Orbitrol daj do regeneracji. Nie widziałem traktora ze wspomaganiem i orbitrolem albo to albo to Quote
Mikruss Posted March 28, 2014 Report Posted March 28, 2014 jak jest wspomaganie to w 90 % jest orbitrol...ale zetory i ursusy miały inne rozwiązania, które niestety do najlepszych nie należą, nowsze wersje miały już na orbitrolu, ale nie te starsze. Quote
Rico Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 ale dlaczego negujesz wspomaganie w ursusach? jeżeli jest płyn i działa to czego chcieć? wspomaganie kierownicy jak sama nazwa mówi służy do czegoś jeżeli nawala to i firma nie pomoże tylko trzevba robić Quote
Mikruss Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 bo w ciężkiej seri ursusów było serwo a nie orbitrol i działa owszem ale tak że kierownice trzeba ciągnąć, jak pojeździsz kilka dni takim ciągnikiem to nieźle sobie ręce załatwisz, ale oczywiście wersje exportowe miały orbitrol a tam mimo tej samej pompy kręciło się paluszkiem. Quote
Kimek Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Siłownik prawdo podobnie padł. Niektórzy mają tak, że w jedną stronę kreci się ciężko a drudzy że wspomaganie przestaje działać Quote
Przemo1 Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Ja bym obstawiał na pompę, ale oczywiście mogę się mylić.Mam to samo w moim zetorze. na wolnych obrotach około 600-800 obr/min w lewo idzie lekko a w prawo nie da się skręcić, gdy wkręcę go na 1500 obrotów wtedy da się skręcić. regulowałem już serwomechanizm ale nie pomaga, jak ustawię go, że lekko chodzi w obydwie strony to się grzeje i pieni olej. Quote
grzesiek12031980 Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 A u mnie z kolei podczas jazdy z czyms ciezszym na podnosniku machaja kola,co to moze byc? Quote
jolantcha61 Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 witam i co było uszkodzne mam to samo Quote
henryk Posted December 5, 2014 Report Posted December 5, 2014 no przecież jeżeli ciężar wisi z tyłu to przód idzie w góre i machają koła Quote
Recommended Posts