Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, chciałbym kupić do gospodarstwa mojego ojca agregat prądotwórczy , po to aby obsłużył dojarkę , zbiornik , w grę wchodzi , agregat trójfazowy , oraz raczej agregat bez potrzeby użycia ciągnika .

Jakie marki polecacie , jakie mocy silnika ?

Posted

Ja mam coś podobnego jak iktorn tylko 16 kv i jestem z niego zadowolony , nie kupuj agregatu 7-8 kv bo na gospodarstwo

jest za mały sąsiad ma coś około 8 kv po włączeniu dojarki zbiornika hydroforu i oświetlenia dusi się !

Posted

Osobiście polecał bym kupić do ciągnika.

Marka to agrovolt bo jest w Polsce i w razie czego nie ma problemu z serwisem a ceny jakie np mógł bym na szybko podać to :

Agrovolt 22 kVA 7350zł brutto

Agrovolt 27 kVA 7850 zł brutto

Agrovolt 18 kVA 5950 zł brutto

Masz zabezpieczone całe gospodarstwo w razie godziny "W"

Posted

A ja bym zaproponował agregat z własnym silnikiem, spytacie dlaczego?

A to dlatego że jest w nich możliwość zamontowania automatyki za rozsądne pieniądze i w razie braku zasilania sam się załączy po ustalonym czasie.

Opcja dla leniwych nie potrzeba biegać po ciągnik.

Ja nie mam agregatu bo jest mi niepotrzebny ale kiedyś interesowałem się czymś małym około 7kw i chciałem zrobić sobie automatykę ale zainstalowałem UPS-a 800va i na piec wystarcza.

Posted

A ja bym zaproponował agregat z własnym silnikiem' date=' spytacie dlaczego?

A to dlatego że jest w nich możliwość zamontowania automatyki za rozsądne pieniądze i w razie braku zasilania sam się załączy po ustalonym czasie.

Opcja dla leniwych nie potrzeba biegać po ciągnik.

Ja nie mam agregatu bo jest mi niepotrzebny ale kiedyś interesowałem się czymś małym około 7kw i chciałem zrobić sobie automatykę ale zainstalowałem UPS-a 800va i na piec wystarcza.

[/quote']

Kolego tak jak było polecane 7-8 kv to zdecydowanie za mało, a jak się tym interesowałeś jaka była średnia cena takiego min 18kv i do tego jaki koszt zamontowania autoamatyki ? wielu leniwych jak policzy zdecyduje że lepiej jednak odpalić ciągnik i zapewnić wystarczającą ilość prądu do gospodarstwa ;-)

Posted
Ja polecił bym stary agregat prądotwórczy z własnym silnikiem. np: wojskowy. Zawsze można znaleźć kilka ogłoszeń z takim sprzętem jak dobrze poszukasz to można znaleźć coś porządnego nikt tego nie używał kilkadziesiąt lat non stop a zaledwie w sporadycznych przypadkach. W takim agregacie nie ma obawy o zbyt słaby czy też za mocny prąd co często się zdarza w agregatach na W.O.M. i prowadzi do wyłączenia bezpieczników lub uszkodzenia niektórych urządzeń elektrycznych. Wadą jego są spore gabaryty oraz silnik z którym zimą mogą być problemy przy odpaleniu. Agregat taki jest porządnie wykonany prądnica ma grube uzwojenia nie to co większość nowych agregatów. Moc średnio 30 kv spokojnie możesz podłączyć go pod całą linie w domu i normalnie korzystać dobrodziejstw jakie daje energia elektryczna. Cena jest taka sama jak nowych agregatów podczepianych pod ciągnik a nawet trochę niższa. Wszystko zależy od potrzeb i wielkości gospodarstwa.
Posted

obserwator

Co do 7kw to mówiłem o sobie.

Autor nie podał co prawda mocy ale to sam może sobie policzyć oraz zaznaczył że lepiej by był NIE ciągnikowy.

Automatykę chciałem zrobić sam a nie kupować nowej drogiej. Są nawet specjalne esy aby nie powstawało zwarcie w przypadku powrotu prądu.

Tak jak przedmówca napisał chyba najlepszym rozwiązaniem jest agregat wojskowy i ceny poniżej 7000 PLN

Posted

koledzy sprzedawane są i silnikowe i do ciągnika opinie są podzielone ale to logiczne i opinie każdy może mieć swoją.

Ja uważam iż dobrym rozwiązaniem jest agregat do ciągnika w końcu on nie jest często używany a nie ma problemów wszelkich ... ma swoje minusy ale tak jak podałem markę nie ma skoków napięcia bo te agregaty maja specjalne zabezpieczenie.

Kolega kupi co uważa ale ma kilka opinii za pewne fajnie by było gdy by było ich dużo wiecej ;-)

Posted

Sprzedam Agregaty Prądotwórcze od 8 kw do 200 kw

Witam posiadam do sprzedania agregaty prądotwórcze od 8 kw do 200 kw.

Możliwość dowozu na miejsce wraz z podłączeniem .

ceny przystępne

u nas zawsze coś dla siebie znajdziesz

WIĘCEJ INFORMACJI POD NR TEL 605990400

nasze aukcje na allegro:

http://allegro.pl/agregat-pradotworczy-16-kw-20-kva-i4061833203.html

Dzwoń o każdej porze dnia i nocy

zobacz także inne moje aukcje

kup po wojskowy za ok 6-7 tyś i przezyje te wszystkie nowe wynalazki

przecież to co podałem są to agregaty polskiej produkcji takie same chodziły w wojsku tylko te mają barwy normalne :)

Posted
Agregat prądotwórczy 18 kv kupiony nowy po roku przewijany na przekaźnik podłączony jest pod całą sieć ale dom wyłączam gdyż nie utrzymuje równego napięcia i pali zasilacze. Ogólnie to ciąga dojarkę zbiornik wyciąg no i oczywiście światło w pomieszczeniach inwentarskich.
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted
popieram kolege z gory. Kruzery maja taką wyzszośc nad innymi generattorami, ze dzieki systemowi Professional Ultra Line są na prawde ekologiczne i jednoczesnie wydajne
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

znajomy fachowiec polecił mi agregat z firmy kruzer
ze względu na to, że uzwojenie prądnicy jest w pełni miedziane,
co niewątpliwie wpływa na jego wydajność i żywotność.Ponadto pełna
moc wykorzystywana jest tylko wówczas, gdy jest taka potrzeba.
No i cena nie zwala z nóg:)

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

Kruzery są świetne, ale jednak nie wszystkim pasują. Czasem źle dobiera sie moc do potrzeb, bo coś pominie się w wyliczeniach, albo maszyny okazują się bardziej pradożerne. warto wtedy wypożyczyć upatrzony model i sprawdzić, jak się sprawuje, często też można pociągnąć serwisantów za jezyk i wybadać awaryjność, to naprawdę dobra opcja.

• 1 year later...
Posted

Aktualnie mam ich 2 agregaty. Od wielu lat jedynie Caterpillar. W ciągu tego czasu jedynie jeden chwilowo nawalił ale firma oferuje szybki i sprawny serwis tak wiec wszystko mi tam naprawili. Warto jest zainwestować w agregat, który Ci się włącza od razu jak tracisz zasilanie Dzięki temu jest to wygodne. Moze i jest to droższy system ale za jakość trzeba dopłacić.

Dystrybutorem Caterpillarów jest firma eneria: http://eneria.pl/. Jeśli chcesz zakupić to skontaktuj się z nimi. Powinni Ci doradzić jaka opcja będzie najlepsza, jaką moc wybrać.