platynka17 Posted March 18, 2014 Report Posted March 18, 2014 Witam. Czy ktos moze polecic jakis transport miedzynarodowy? interesuje mnie przewiezienie 5 cielat z niemiec do pl. dobrze byloby nie kosmicznie drogo. Z gory dzieki za pomoc Pozdr Quote
farmer26 Posted March 19, 2014 Report Posted March 19, 2014 Witam.. nie szukałem nigdy ale myslalem nad kupnem młodych hf-ek w niemczech.. pracowalem tam dla farmera 500krow mial i srednio9800l od sztuki rocznie w tym 50 jerseyek reszta czysty hf po imporcie z danii... tam cieliczka tyg lub dwu to koszt 100 euro moze czasem 120,,, ten farmer mial ostatnio 14sztuk od2,5 do 4,5 miesiaca cenił 400euro ale nie szly moze za 350 mozna by kupic:) tylko ten transport z północy do mnie jakies 1000km... sa jacys handlarze z wielkopolski którzy trakie cielaki przyworza na tablicy ich poszukaj... ja myslalem nad kontaktem z bis albo konradem ale tam ceny sa kosmiczne wiec i transport bedzie nie tani... skoro jl cielna w niemczech kosztuje 1000-1400euro a w polsce juz siegaja ok7-8tys zl.... 5 cielat troche mało mi sie wydaje ale próbuj ... Powodzenia Quote
mora Posted March 19, 2014 Report Posted March 19, 2014 Możesz po prostu wynająć przyczepkę do przewozu koni i przywieźć sobie sama. Quote
przemek2092 Posted March 19, 2014 Report Posted March 19, 2014 Sama raczej nie może, o ile sie nie mylę będzie potrzebować licencji na przewóz żywych zwierząt, to nie jest tak prosto zapakować pięć cielaków i przywieźc tym bardziej z Niemiec, szukaj specjalistycznego transportu w firmach logistycznych pozdrawiam Quote
mora Posted March 23, 2014 Report Posted March 23, 2014 Jeżeli przewozisz własne zwierzęta, to nie musisz mieć licencji na przewóz zwierząt. Moje konie jeżdżą za granicę i nigdy nie było problemów ( oczywiście dokumenty zwierząt obowiązkowo trzeba mieć) umowa kupna potwierdzi własność. Quote
platynka17 Posted April 16, 2014 Author Report Posted April 16, 2014 Hej. dzieki za odpowiedzi. W sumie w tamtym roku bralismy wlasnie transport w sumie kosmicznie drogo nie wyszedl ale wlasnie nie mieli tej licencji . A w tym roku dalam sobie spokoj. Moze cos byczkow sie kupi a jalowki z zeszlego roku zacieli Dziekuje za pomoc Quote
Recommended Posts