Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.. nie szukałem nigdy ale myslalem nad kupnem młodych hf-ek w niemczech.. pracowalem tam dla farmera 500krow mial i srednio9800l od sztuki rocznie w tym 50 jerseyek reszta czysty hf po imporcie z danii... tam cieliczka tyg lub dwu to koszt 100 euro moze czasem 120,,, ten farmer mial ostatnio 14sztuk od2,5 do 4,5 miesiaca cenił 400euro ale nie szly moze za 350 mozna by kupic:) tylko ten transport z północy do mnie jakies 1000km... sa jacys handlarze z wielkopolski którzy trakie cielaki przyworza na tablicy ich poszukaj... ja myslalem nad kontaktem z bis albo konradem ale tam ceny sa kosmiczne wiec i transport bedzie nie tani... skoro jl cielna w niemczech kosztuje 1000-1400euro a w polsce juz siegaja ok7-8tys zl.... 5 cielat troche mało mi sie wydaje ale próbuj ... Powodzenia
Posted
Sama raczej nie może, o ile sie nie mylę będzie potrzebować licencji na przewóz żywych zwierząt, to nie jest tak prosto zapakować pięć cielaków i przywieźc tym bardziej z Niemiec, szukaj specjalistycznego transportu w firmach logistycznych ;) pozdrawiam
Posted
Jeżeli przewozisz własne zwierzęta, to nie musisz mieć licencji na przewóz zwierząt. Moje konie jeżdżą za granicę i nigdy nie było problemów ( oczywiście dokumenty zwierząt obowiązkowo trzeba mieć) umowa kupna potwierdzi własność.
  • 4 weeks later...
Posted
Hej. dzieki za odpowiedzi. W sumie w tamtym roku bralismy wlasnie transport w sumie kosmicznie drogo nie wyszedl ale wlasnie nie mieli tej licencji . A w tym roku dalam sobie spokoj. Moze cos byczkow sie kupi a jalowki z zeszlego roku zacieli :) Dziekuje za pomoc :)