Miki Posted March 19, 2014 Report Posted March 19, 2014 Tak jak wyżej chciałbym zakupić brone wirnikową, a następnie dokupić siewnik zestaw ma pracować z Valtra 6550. Zależy mi na lekkości brony aby zbyt nie obciążać ciągnika i podnośnika.Pozdrawiam! Quote
Mikruss Posted March 21, 2014 Report Posted March 21, 2014 miki a ja się spytam o cos innego ciebie - jak ci się ta valtra spisuje bo może będzie do kupienia u mnie takowa Quote
Miki Posted March 22, 2014 Author Report Posted March 22, 2014 Mam ją raptem 3 dni więc za bardzo nie mam jeszcze doświadczenia i za dużo Ci nie powiem żeby kitów nie powciskać, ale po wejściu ciągnik jest wygodny, dobrze wykończony poprostu jest tam przytulnie i komfortowo, jeśli chodzi o moc to nie wiem bo narazie co ciągnąłem na próbe to brony 4,20 więc się nie napracował. Mam wersje Hi Tech z 2004r. przebieg 4457 motogodzin, resorowana oś i przedni TUZ Zuidberga. Powiem Ci tak za te pieniądze moim zdaniem nie kupisz nic lepszego w dodatku stosunkowo "młodego" i w tak dobrym stanie. Szukałem dużo i wszędzie ale jestem po stokroć zadowolony ze swojego wybory. Czego mi brakuje w tym ciągniku a mają leśne Valtry i te nowsze to drugiej kierownicy z tyłu ale przeżyje.Jeśli będziesz chciał coś więcej to PW żeby nie zaśmiecać tematu .Pozdrawiam! Quote
Miki Posted March 22, 2014 Author Report Posted March 22, 2014 Nie chcąc przeciążać ciągnika wróciłem dziś z mniejszym zestawem o szer. 2,5m Amazone KE 252 z siewnikiem nadbudowanym Amazone AD 252. Troche to kosztowało ale zestaw będzie na lata. Jutro postaram się wykonać pierwszy siew więc zdam relacje.Pozdrawiam! Quote
Mikruss Posted March 22, 2014 Report Posted March 22, 2014 mały jak na ten ciągnikoglądałem teraz 2 Valtry 6350 95 km i do nich bym dawał konkretne 3 metry z siewnikiem na hydropaku bo ciągnik jest masywny a przeciążyc go jest ciężko takim sprzętem, 2.5 metra to do 80 km się kupuje - takie moje zdanie. Quote
Miki Posted March 22, 2014 Author Report Posted March 22, 2014 Ale ja mam tylko 5ha siewnego jeśli chodzi o zboże, a reszta usługi więc taki mi wystarczy. Przynajmniej ciągnik nie dostanie tak po tyłku. Przy okazji jak Valtra dostaniemniejszego kolege do tura to bedzie pod copodczepić. Nie martw się przemyślałemwszystko. Quote
Mikruss Posted March 22, 2014 Report Posted March 22, 2014 nie zakładaj do mniejszego ciągnika tura, zakładaj do tej Valtry, uwierz mi wiem co mówie, sam mam przy Fiacie 80 km naprawdę konkretnego tura co podnosi 1.5 tony ale co z tego jak za lekki ciągnik i dlatego zakupiłem Manitou mlt 634 z silnikiem 120 km Wiem że przyjedzie Valtra 6550 z turem i też zastanawiam się nad nia ale bez tura ale z drugiej strony o kilka koni mi za słaba bo chce do tego dokupić prasę z rotorem i nożami a 105 km jest maławo do niej Zobaczymy jak przejedzie Quote
Miki Posted March 22, 2014 Author Report Posted March 22, 2014 Ładowacz pójdzie do mniejszego i to już postanowione bo potrzebuje pomocnika do zgrabiarki, kosiarki, przetrząsacza itp., a nie będę ładował tura do głównego ciągnika żeby się bawić w odpinanie. Duży będzie do orki, uprawy, prasy i narazie siewu. Jak dobrze pójdzie to nastepny wybór też padnie na Valtre. Quote
Recommended Posts