Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wszystkim można spawać ze rdzą tylko odpowiedni amperaż potrzeba. A spawarka dobra to w sklepie za minimum tysiaka. Dobry spaw jest lepszy niż 30 glutów po lipnej spawarce}.
  • 1 month later...
Posted

Szczególnie podoba mi się ta wysokość zasysania. 15 m! Wygląda nieźle i gdyby nie ta super właściwość to może bym się zainteresował. Jeżeli cena jest adekwatna do jakości to może być ciekawa propozycja ale nie dla mnie. Pozdrawiam wszystkich na Forum!

• 3 weeks later...
Posted
Jak nic przekręt. Kiedyś widziałem ogłoszenie sprzedam przyczepę w angli, wpłata na konto i wysyłka w tym samym dniu. Cena śmieszna. Myślę, że nikt nie da się nabrać na takie super okazje.
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Nie widzę w tym nic dziwnego. To już stare i dość popularne w samochodach ciężarowych. W ciągnikach mniej ze względu na konieczność tankowania gazu na stacjach. Działa w ten sposób, że gaz jest dodawany do powietrza w ilości nie przekraczającej stężenia granicznego samozapłonu. Zapłon następuje dopiero po wtrysku ON. W ten sposób zastępujemy ok. 30% ON gazem LPG. Taka mieszanka spala się dokładniej i dzięki temu wzrasta moc silnika o ok. 10% i co ważne zwłaszcza w przypadku turbodoładowania spaliny są chłodniejsze co się przekłada na żywotność turbiny. Silnik po rozebraniu jest czysty w środku. Bez problemu można poznać że chodził na gazie. Przy dzisiejszych cenach można zaoszczędzić prawie 100 zł na 100 l ON uwzględniając wzrost mocy. Pozdrawiam!

Posted
Wiem że zakładają gaz ale jeszcze nie znalazłem ile to kosztuje i czy każdy gazownik to założy, kiedyś widziałem ofertę ale tylko raz, więcej na nią nie trafiłem.w stolicy jeżdżą autobusy na LPG. a u mnie w okolicy nie widziałem takiego dwupaliwowego ciagnika
Posted

Obrotomierz jest do alternatora a nie do kombajnu. Każdy, nie tylko ten w przypadku silnika diesla. Jeżeli masz w alternatorze wyjście oznaczone literką "W" lub wiesz gdzie się wpiąć jeżeli takiego wyjścia nie masz i jednocześnie nie wiesz co zrobić z taką kwotą to dobry pomysł. W alternatorach BOSCH zazwyczaj jest. w innych różnie bywa. Czasami jest problem z sensownym wyprowadzeniem sygnału na obrotomierz. Ja nie mam obrotomierza do silnika w kombajniku. Mam tylko do obrotów młocarni. Pozdrawiam!