kriss32 Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Mam problem coś jałówce po wycieleniu urosło na cycku i cału czas rośne po troche i czerwieni sie bardzo. Co to może być i czy groźne jest??? Quote
Rolnik z Pomorza Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Może jakaś brodawka. Nie wiem, bo nie widziałem tego. Radziłbym wezwać jutro weterynarza i żeby to usunął, bo w końcu to może jałówkę boleć, a wtedy mogą zacząć się problemy przy dojeniu, bo może zacząć kopać, bo będzie myślała, że to dojarka to robi. Stwarzają się przy tym też problemy przy ogólnym dojeniu, bo to tam będzie zawadzać i będą ku temu utrudnienia. A ta brodawka jest na zewnątrz strzyku? Quote
dominika1989 Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Pilnie wet, to może być ropień i to bardzo boli. Quote
kriss32 Posted March 20, 2014 Author Report Posted March 20, 2014 Może jakaś brodawka. Nie wiem' date=' bo nie widziałem tego. Radziłbym wezwać jutro weterynarza i żeby to usunął, bo w końcu to może jałówkę boleć, a wtedy mogą zacząć się problemy przy dojeniu, bo może zacząć kopać, bo będzie myślała, że to dojarka to robi. Stwarzają się przy tym też problemy przy ogólnym dojeniu, bo to tam będzie zawadzać i będą ku temu utrudnienia. A ta brodawka jest na zewnątrz strzyku?[/quote'] Tak na zewnątrz jest Quote
Rolnik z Pomorza Posted March 20, 2014 Report Posted March 20, 2014 Może być i ropień. Ja tylko strzeliłem, że brodawka, bo jak tego nie widziałem, nie dotknąłem, to na odległość to ciężko coś zaradzić. Ale tak czy siak jutro wcześnie rano telefon do lecznicy. Weźmie 50 zł, da jeszcze pewnie jakąś maść, a będziesz miał spokój. Quote
Recommended Posts