Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, chciałem wam zaprezentować mojego Zetorka 7245. Wiem, że na masce jest 7211 ale zakładałem napęd i nie zmieniałem jeszcze naklejek. Zdjęcie z roku 2008-2009. Zetor już sprzedany :) Jest moc jest zabawa. Hehe :D

post-4764-14224792423117_thumb.jpg

Posted
Jak każdy Zetor 7245 siłę miał niesamowitą na biegu 1,2 ciężko mu było bo przód dużo waży :) Teraz mam 5320 i powiem, że bez przedniego napędu zetor jest mocniejszy. Swoim zetorkiem ulicą potrafię 17 ton pociągnąć trochę mam problemy, nieraz schodzę do biegu 2 a jak miałem z przednim napędem to z 12 ton miał problemy, biegu 2 brakowało a 1 to jechał 4 km/h ;) Zetor 5320 najlepszy ostatnio mierzyłem mu prędkość maksymalną myślałem, że jedzie 35km/h a tu się okazało, że 42km/h jedzie. Odradzam kupowania zetorów typu 7245 bo ma bardzo ciężki przedni most napędu, nie to co 5340 on już ma 2 razy lżejsza i ma pare :)
Posted
Oj tutaj to ci nie będę nic pisał bo już dobrze nie pamiętam, ale wiem, że jak założyłem przedni napęd to zapomniałem o dwóch trybach i musiałem wszystko rozbierać :) Masakra była xD
Posted
no dla tego, że jak masz napęd wyłączony i siejesz zboże na przykład to bardzo ciężko idzie na górkach :) Bo tył musi dodatkowo pchać przód :(