devil2 Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Witam!!Nie długo chcę zakupić nowy sprzęt rolniczy, i mam mały dylemat. Mianowicie, chciałbym zakupić sprzęt do siewu, i nie wiem za bardzo co wybrać, i co byłoby korzystniejsze.Myślałem nad zestawem uprawowo-siewnym (3 metry), albo nad siewnikiem nabudowany (3 metry).Co bardziej polecilibyście mi zakupić??Pozdrawiam! Quote
Miki Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 Oba zestawy to zestawy uprawowo-siewne, lecz różnica polega na tym, że mamy do wyboru hydropak (czyli wydźwig do siewnika) albo nadbudowany ale to tak dla sprostowania . Tak zaletą hydropaku jest to, że możesz używać niezależnie brony i siewnika ale za to jest dłuższy i cięższy co wymaga mocniejszego podnośnika i dodatkowego obciążenia. Natomiast siewnik nadbudowany umożliwia tylko w pracy samodzielnej korzystać z brony ale zestaw ten jest lżejszy i poręczniejszy. Więc sam musisz określić jakie są Twoje wymagania i dobrać odpowiedni zestaw do swoich wymagań.Pozdrawiam! Quote
Rolnik7343 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Ja bym ci polecał kupic agregat uprawowo-siewny i siewnik Ja tez zakupiłem osobno agregat jeszcze musze dokupic siewnik bo agregat mam 3m a siewnik 2,5m (juz pare ładnych lat ten siewnik jest u nas) A dlaczego lepiej kupic osobno ?bo zawsze mozesz zachaczyc sam agregat i jechac uprawiac pole np. pod kukurydze lub pod buraki Quote
Recommended Posts