Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam problem z pompą podnośnika, w ursusie 912, kupiliśmy go nie dawno, a teraz kupiliśmy do niego agregat 2,8 500kg bomet i nie może go podnieść z walkiem, choć 360 daje sobie z nim rade, chcemy go rozebrać i zobaczyć co się mogło stać proszę o pomoc.
Posted
oleju jest dobrze nawet tam gdzie mozna pokrecic tym korkiem pod siedzeniem gdy podkrecimy to podniesie z walkiem tylko na 5 cm a sam kultywator do samej gory ale jak tym korkiem skrecimy zeby nie opuszczal to i tak opada.... A tak wogule to gdzie sie znajduje pompa podnosnikowa?
Posted

Witam

Najprawdopodobniej pompą zacznij od tego .

Pompą jest po lewej stronie na wprost stupek od kabiny jak kucniesz za taka kratka jakby .

Odkecisz ta kratkę i widzisz pompę .

Pozdrawiam

A patrzyles czy przyczepę ci wywroci na wolnych obrotach ? Bo jeśli tak to pompą ok to musisz zwalac tzw plecak .

Posted
U mnie problemem był brak oleju .A tak to może pompa być już do wymiany ,ale nie koniecznie .U mnie z kolei nie chce palić zimny ,a ciepły pali od dotknięcia .Nie mam pojęcia co jest ,ale w akumulatorach płynu jest ful ,przewody też dobrze są podłączone .Nie wiem ,co może być grane ?.
Posted

U mnie problemem był brak oleju .A tak to może pompa być już do wymiany ' date='ale nie koniecznie .U mnie z kolei nie chce palić zimny ,a ciepły pali od dotknięcia .Nie mam pojęcia co jest ,ale w akumulatorach płynu jest ful ,przewody też dobrze są podłączone .Nie wiem ,co może być grane ?.

[/quote']

podejrzewam wtryski, miałem taki sam problem, zrobiłem całą górę tzn, głowica, końcówki wtrysków, wtryski, gniazda, zawory i jak ręką odjął.

Posted

U mnie problemem był brak oleju .A tak to może pompa być już do wymiany ' date='ale nie koniecznie .U mnie z kolei nie chce palić zimny ,a ciepły pali od dotknięcia .Nie mam pojęcia co jest ,ale w akumulatorach płynu jest ful ,przewody też dobrze są podłączone .Nie wiem ,co może być grane ?.

[/quote']

podejrzewam wtryski, miałem taki sam problem, zrobiłem całą górę tzn, głowica, końcówki wtrysków, wtryski, gniazda, zawory i jak ręką odjął.

Tak ,tylko że u mnie nie chce kręcić zimny .Sprawa wygląda tak ,że coś z prądem się dzieje ,jak by gdzieś ginął ?.

Posted
Zimny nie chce kręcić mam tak samo z zetorkiem, że jak zimny to nie zapali i ledwo kreci a wyjdę pod pompuje dziada i pali od razu. Nie mam pojęcia o co z tym chodzi :D
Posted
skoro takie masz objawy to pomyśl o wymianie aku, sprawdź szczotki na rozruszniku, jak baterię są dobre to powinien kręcić śmiało, przyczyn może być sporo, pompka puszcza i dlatego trzeba pompować, wtryski leją pewnie już,.
Posted

U mnie układ paliwowy (wtryski ,pompa paliwowa jest bardzo dobra ).Tak samo silnik w pracy na zegarze jest 5 atmosfer na liczniku .Myślałem ,że to rozrusznik jest popsuty ,ale to jest nie możliwe ,bo ciepły też by nie odpalił .Jedynie akumulatory mogą nie trzymać prądu ,bo ładowanie też jest oki .A za co kupić akumulatory ,jak trzeba wódkę kupować na wesele ;)

Posted

po weselu kupisz :) sprawdź poziom elektrolitu, w razie braku dokup wodę i dolej do poziomu, naładuj przez noc i próbuj

:)

[/quot

Poziom elektrolitu jest oki ,jedynie jego stężenie może być słabe i dlatego nie trzyma prądu .Wczoraj oglądałem piękny okaz zetora 12142 i coś mi się wydaje ,że ta maszyna już nie długo zastąpi mojego ursusa :D

Posted
1014 jest słabszy od 1224 i zetora 12142 ,a na moje gliny i górki liczy się moc .Gospodarz co sprzedaje tego zetora ciąga nim grubera 3,8 metra ,agregat aktywny 3 metry itp..fakt ma płaski teren i ziemia jest średnia ,ale się zastanawiam ,czy aby ciągnik już się u niego nie wysłużył .
Posted
Panowie proszę was nie róbcie po raz kolejny off-topu i jeśli piszecie to piszcie na temat jaki jest zawarty w tytule wątku, a nie o zakupie jakiegoś zupełnie innego ciągnika. Pozdrawiam i liczę na poprawę. :)
Posted

Panowie proszę was nie róbcie po raz kolejny off-topu i jeśli piszecie to piszcie na temat jaki jest zawarty w tytule wątku' date=' a nie o zakupie jakiegoś zupełnie innego ciągnika. Pozdrawiam i liczę na poprawę. :)

[/quote']

Kolego to co chwilę mam zakładać nowy wątek ,jak sprawa jest mała ???.Dopiero co mówiliśmy o tym ,żebyś miał mniej pracy ???z góry dziękuję za odpowiedź .Pozdrawiam .

Posted
O moją pracę się nie martw. Zrozum że pisanie o innych tematach niż tym zawartym w wątku tworzy tylko bałagan. Tutaj mamy pisać na ten temat: "Ursus 912 - podnośnik nie ma siły niczego podnieść", a nie o wymianie ciągnika na większy. Jeśli to się będzie powtarzać to takie komentarze będą usuwane żeby nie zrobił się bałagan na forum, a tego nikt nie chce. Pozdrawiam :)