fabian1014 Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Witam Chciałbym sięgnąć porady kolegów może ma z was ktoś taki agregat czynny firmy rauRototiler 3m ? Interesuje mnie głównie jak to zachowuje się w polu na ciężkich glinianych ziemiach Wiem że brony wirowe to super sprawa ale ten agregat ma rozwiązanie inne tzn jego noże i wałki obracają się w podobny sposób jak glebogryzarka . Na pewno ciągnik ma lżej ale jaki tego efekt końcowy ? Za wszystkie porady i opinie z góry dziękuję .Pozdrawiam Quote
Miki Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 W sumie efekt powinien być dobry tylko jak ziemia będzie za sucha to może uzyskać "za dobry" efekt. Ja zakupiłem Amazone KE 252 będę uprawiał nim pod kukurydze bo zboże posiałem przed zakupem. Ale jeśli chodzi o ciężkie to brona aktywna to najlepsze rozwiązanie (byle nie wahadłowa), a jeśli można wiedzieć to jaki ciągnik chcesz z nia agregować. Quote
fabian1014 Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 Ciągnik mam 1014 .Pytam bo mam okazję kupić ten agregat za tanie pieniądze kolo mnie likwidują gospodarstwo i nie wiem co zrobić .Nie wie bo słyszałem od znajomego że te z walkami to takie nie bardzo coś są nie ma to jak zwykła wirowka ale ten gość robił i było ok Quote
Miki Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 No to skoro widziałeś efekty i Cie satysfakcjonują to już masz opinie i relacje z pierwszej reki, więc nic tylko brać. W jakiej kwocie to masz do wzięcia? I ile waży ta brona? Quote
fabian1014 Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 Nie wiem ile waży a do wzięcia za 2-3 tys Quote
Miki Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Nie powiem to tanio jak barszcz. Sprawdzałeś czy na łożyskach są luzy? Sprzęgło jest sprawne (o ile wgl. jest)? Quote
fabian1014 Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 W piątek pojadę to zobaczyć to ci napisze na pewno są do wymiany wszystkie palce sprawdziłem i jeden kosztujeOk 30 zł Pozdrawiam Quote
Miki Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 I jak wyszła sprawa z tym rototiller'em? Ciągnik daje rade? Efekty Cie zadowalają? Quote
fabian1014 Posted March 30, 2014 Author Report Posted March 30, 2014 Byłem to zobaczyć to jest po prostu złom wom obracają ręką są gdzie zebatki zjechane w skrzyni .Wal pogiety po prostu szajs.Wczoraj kupiłem agregat lely na skrzyni krone jest bajka a jak cicho chodzi robiłem samym dziś chce podczepic siewnik do zestawu Quote
Miki Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 No to się ciesze, że dokonałeś udanego zakupu. Ale to już kupiłeś cyklotiller tak? Ile Cie wyszło? Quote
fabian1014 Posted March 30, 2014 Author Report Posted March 30, 2014 Tak kupiłem brone wirowa dałem za to 6tys ale chyba zaczynam żałować ciągnik zrobił się za lekki na opuszczonym siewnik podnosząc cały zestaw przód z ledwoscia dotyka ziemi ciągnik 1014.Trzeba będzie mu dołożyć coś jeszcze Quote
Kimek Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 No to masz problem stary Ale z przodu dospawaj taką skrzynkę na kamienie i płaskownikami przymocuj do przedniej ramy. Widziałem takie coś u kolegi zakłada to i ściąga w ok 5 min. Pomaga mu to w kilku rzeczach a przy okazji zbiera do tego kamienie z pola Quote
Recommended Posts