Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Chciałbym sięgnąć porady kolegów może ma z was ktoś taki agregat czynny firmy rau

Rototiler 3m ? Interesuje mnie głównie jak to zachowuje się w polu na ciężkich glinianych ziemiach

Wiem że brony wirowe to super sprawa ale ten agregat ma rozwiązanie inne tzn jego

noże i wałki obracają się w podobny sposób jak glebogryzarka . Na pewno ciągnik ma lżej ale jaki tego efekt końcowy ?

Za wszystkie porady i opinie z góry dziękuję .

Pozdrawiam

Posted
W sumie efekt powinien być dobry tylko jak ziemia będzie za sucha to może uzyskać "za dobry" efekt. Ja zakupiłem Amazone KE 252 będę uprawiał nim pod kukurydze bo zboże posiałem przed zakupem. Ale jeśli chodzi o ciężkie to brona aktywna to najlepsze rozwiązanie (byle nie wahadłowa), a jeśli można wiedzieć to jaki ciągnik chcesz z nia agregować.
Posted

Ciągnik mam 1014 .

Pytam bo mam okazję kupić ten agregat za tanie pieniądze kolo mnie likwidują gospodarstwo i nie wiem co zrobić .

Nie wie bo słyszałem od znajomego że te z walkami to takie nie bardzo coś są nie ma to jak zwykła wirowka ale ten gość robił i było ok

Posted
No to skoro widziałeś efekty i Cie satysfakcjonują to już masz opinie i relacje z pierwszej reki, więc nic tylko brać. W jakiej kwocie to masz do wzięcia? I ile waży ta brona?
Posted

Byłem to zobaczyć to jest po prostu złom wom obracają ręką są gdzie zebatki zjechane w skrzyni .

Wal pogiety po prostu szajs.Wczoraj kupiłem agregat lely na skrzyni krone jest bajka a jak cicho chodzi robiłem samym dziś chce podczepic siewnik do zestawu

Posted

Tak kupiłem brone wirowa dałem za to 6tys ale chyba zaczynam żałować ciągnik zrobił się za lekki na opuszczonym siewnik podnosząc cały zestaw przód z ledwoscia dotyka ziemi ciągnik 1014.

Trzeba będzie mu dołożyć coś jeszcze

Posted
No to masz problem stary :) Ale z przodu dospawaj taką skrzynkę na kamienie i płaskownikami przymocuj do przedniej ramy. Widziałem takie coś u kolegi zakłada to i ściąga w ok 5 min. Pomaga mu to w kilku rzeczach a przy okazji zbiera do tego kamienie z pola :D