Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam moj URSUS C360 3P nie chce zapalic nawet na rozruchu zaczna krecic a po chwili przestaje jakby akumulatory mu padly. Akumulatory sa nowe i naladowane, rozrusznik sprawdzony, klemy i kable wymienione, papka podaje paliwo. w tym roku juz pracowal w polu tylko ostatnio nie moge go zapalic nawet miejscowi mechanicy nie wiedza co mu jest.

Prosze o pomoc co to moze byc?

Posted
filtr powietrza, węże, filtr paliwa - perkins jest uczulony na to, zapłon, przyczyn może być wiele ale zacznij od filtra paliwowego, odkręć przewód doprowadzający do wtrysku, potem śruba na filtrze, wymień filtr, pompuj pompką i kręć aku :)
Posted
jeśli na zaciąg pali tzn. że cała elektryka do kitu,sprawdź jak koledzy radzą -ładowanie ,baterie (nie ważne że nowe),rozrusznik -tulejki i może głupota ale klemy czy nie są zasiarczone bo wtedy tez nie ma ładowania dostatecznego-pozdrawiam
Posted
bateryjki sa dobre sprawdzalismy klemy wymienione rozrusznik tez sprawdzony i szczotki z tulejkami wymienione nawet przewody od akumulatorow wymienione. tydzien temu palil a teraz tylko benzyna polac i podpalic jego
Posted
skoro kręci słabo to oddaj rozrusznik do naprawy, wymień wirnik, sprawdź stojan, szczotkotrzymacz, automat, niby po robocie ale sprawdź bo pewnie będzie rozrusznik, zmieniłem u siebie właśnie to co napisałem i 3 lata gada w największe mrozy nawet, a w tym roku miałem taką awarię bo zakręcił i przestał, okazała się pęknięta klema :)
Posted
no więc wszystko jasne ,elektryka do kitu,trzeba wszystko po kolei sprawdzić ,wyczyścić połączenia wszystkich kabli założyć sprawne baterie i do przodu-pozdrawiam
Posted
Witam kolegów mam od niedawna podobny problem w swojej 360 cała zimę stała i paliła kiedy chciałem a i później paliła bo pryskałem a ostatni chciałem jechać pryskać i nie pali jak chce ją zapalić tylko tak coś terkocze a wspomnę ze akumulatory są nowe tamtego roku wymienione. Wiec jak byście wiedzieli jaki jest problem bardzo prosił bym o odpowiedz. Pozdrawiam
Posted

Jak się zachowuje rozrusznik?

Wymontuj go po prostu i przewodami do akumulatora podłącz i zaobacz czy czasami bendix dobrze wybija i kręci a nie sie zatrzymuje.

Pokręć ręką w jedną i drugą stroną czy działa prawidłowo