Stiven1983 Posted March 28, 2014 Report Posted March 28, 2014 Czy ktoś z was zaprawia w ten sposób ziemniaki??http://allegro.pl/zaprawiarka-do-ziemniakow-80l-sadzarka-i4097785209.htmlJa się zastanawiam nad zrobieniem takiej zaprawiarki.koszt około 50% taniej niż kupnej i tak sporo ale może się opłaca.Dodam że mam około 1-1,5ha ziemniaka Quote
rafaello3 Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Kolego mi zawsze mówiono ,że zaprawione ziemniaki muszą obeschnąć i dopiero to zaprawianie ma dobry efekt .Ja mam 12 litrowy opryskiwacz i nim opryskuję specjalnym środkiem ziemniaki i wysadzam już obeschnięte .To jest Twój wybór ,bo z tego co widzę ,to pracy z tą zaprawiarką jest mało,a to też się liczy. Quote
Stiven1983 Posted March 30, 2014 Author Report Posted March 30, 2014 Też spotkałem się z opinią że ziemniaki powinny być suche ale mój wujek sadzi zawsze około 22ha i zaprawia w czasie sadzenia nie czekając aż wyschną i sobie chwali. Wydaje mi się że ile ludzi tyle teorii i sposobów.Poza tym chciał bym wykorzystać taki opryskiwacz np. przy pielniku. Quote
Recommended Posts