troszkin Posted March 28, 2014 Report Posted March 28, 2014 Tak jak w temacie interesują mnie kilka rzeczy jaki nawóz najlepszy, kiedy przycinać itp. Pozdrawiam Quote
Rico Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 przycinanie to już trwa od 2 miesięcy, ale też zależy jakie drzewka. Ja u siebie to już ogród zrobiłem około lutego - dziki rosły Quote
Tofik Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 Ja mam takie pytanie o jakie drzewka owocowe koledze chodzi? bo nie we wszystkich prace wyglądają tak samo:)Jeżeli chodzi o cięcie jabłoni to są tacy co już w grudniu zaczynają a kończą w marcu ale w większości jest tak że cięcie zaczyna sie po Nowym Roku:) Co do nawozu to ja sypie sól i jakiś mikroelementowy poza tym dodaje odżywki do oprysku oczywiście jeżeli można mieszać Pozdrawiam Quote
troszkin Posted March 29, 2014 Author Report Posted March 29, 2014 Zasadzilem sobie 3 jabłonie 2 śliwki 1 gruszke i nie wiem jak z tym sie obchodzić patrzyłem na innych stronach jak przycinać drzewka to jakaś czarna magia jest chciałbym zeby w przyszłości był z tych drzewek jakiś pożytek Pozdrawiam Quote
Tofik Posted March 29, 2014 Report Posted March 29, 2014 hehe cięcie to prosta sprawa:) jak je teraz wsadziłeś to je przytnij na wysokości pasa (około 70cm od ziemi) i tak zostaw do przyszłego roku bo teraz nic prócz oprysków nie będziesz miał przy nich do roboty:) jedynie obdziabać co by chwast nie rósł dookoła drzewka:)Pozdrawiam Ps. jak coś to wal bo co nie co wiem na ten temat:) Quote
Recommended Posts