twardy Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 witam mam problem jestem małym rolnikiem nakupiłem oprysków a tu czas nagli che prysnac atak450 na choroby i czy nastepnego dnia moge prysnac na miotłe czy za mały odstep czasu bo tez niezadługo musze juz pryskac na wyleganie stabilanem bo pojawia sie gdzieniegdzie kolanko 1 w jakich odtsepach pryskac i w jakiej kolejnosci prosze o porade Quote
fabian1014 Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Moim zdaniem najpierw na chwasty za dwa trzy dni kolego możesz opryskac razem na grzyba i antywylegaczem bynajmniej ją tak robię a na miotle to najlepiej na jesieni opryskac Quote
twardy Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Moim zdaniem najpierw na chwasty za dwa trzy dni kolego możesz opryskac razem na grzyba i antywylegaczem bynajmniej ją tak robię a na miotle to najlepiej na jesieni opryskac dzieki za rade tylko nie wiem czy moge mieszać stabilan z atak450,a na chwasty chyba jeszcze czas ,na miotłe pryskałem izoherbem jesienia a teraz che prysnąc jeszcze raz bo mam izoherb i w zeszłym roku miałem duzo miotły Quote
mora Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Wypryskujcie chłopy, co tam macie, bo idzie nowe! Byłam ostatnio na szkoleniu i dowiedziałam się, że teraz rolnik, żeby być w zgodzie z przepisami, musi zakupywać środki w momencie wystąpienia potrzeby zastosowania i nie wolno robić zapasów.Musi opisać zagrożenie i rodzaj zastosowanego środka oraz " mieć fakturę z datą zakupu po rozpoznaniu zagrożenia" Czyli kontrolerzy będą sprawdzać daty na fakturach i karać za nieprzestrzeganie wzajemnej zgodności. Quote
Recommended Posts