pablos Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Witam , byłem ostatnio w AR i MR i zauważyłem że biurokracja sięga absurdu , głupoty sam nie wiem kobieta która spóżniła się o dzień ze zgłoszeniem urodzenia dostała do podpisania pismo w [dwóch egzemplarzach ] informującą ją o tym że przekroczyła termin o jeden dzień jeden egzemplarz został wagencji drugi wzięła kobieta oczywiście wyrzucając go do kosza a tyle się mówi o ekologii . Quote
Miki Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Hahahaha padłem , a wrzuciła go chociaż donodpowiedniego pojemnika? Quote
Stiven1983 Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Chciałeś powiedzieć pseudo ekologi. Unia narzuca coraz bardziej wyśrubowane normy ochrony środowiska a reszta świata ma to w d...e i jest bardziej konkurencyjna..... Quote
rafaello3 Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Jaka ekologia .Na pola sypie się ogromne ilości nawozów ,leję chemię w podobnych ilościach ,zaoruje miedze itp i wycina wszystko ,co rośnie blisko pola .W mojej okolicy ,to w czasie zimy prawie wszystkie drzewa i krzaki wycięto wokół pól i nawet zasypano kilka błotek .Gdzie ta ekologia ??? Quote
VoYtek8 Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Jak dla mnie to biurokracja w Polsce sięga zenitu, a nasza "ekologia" to kpina... Co z paru arkuszy papieru w momencie gdy Polska zamienia się jak reszta świata w betonową dżungle? Jedynym miejscem u nas w kraju i wyjątkowym na tle Europy jest Park Białowieski i tyle, bo reszta jest systematycznie niszczona przez ludzi i co tu dużo mówić o ekologi mimo tego że na to są kładzione potęzne środki i starania to mówić nie można bo wszystko i tak jest sztuczne, a ludzie nie dbają o to co mają... Pozdrawiam Quote
muzyk Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 A dlaczego ludzie wycinają drzewa i krzaki z biedy jak tona miału kosztuję około 600 zł.Ja nikomu się nie dziwię. Pozdrawiam. Quote
michus Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Mnie bawi to, że nie można przetworów własnych oficjalnie sprzedawać. Quote
Stiven1983 Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Co niektóre krzaki i drzewa naprawdę szpecą ja w zaszłym roku usunąłem za dwadzieścia drzew i całą masę innych krzaków w pobliżu zabudowań. Quote
Tofik Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Co do samej ekologii to niech najpierw popatrzą jakie zanieczyszczenie robią chiny albo indie a nie gnębią przeciętnego szaraka za to że wytnie drzewo na własnym poluCo do węgla to w zeszlym roku na 1,5t wywiozłem 2 taczki kamieni ot taki węgiel kupiłem po 870zl/tPozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 @Tofikarius to widzę że na tym węglu Cię omydlili w piękny sposób. Ten węgiel zapewne był ruski, a jeśli nie ruski to był to Polski z domieszką wschodniego bo w Polskim węglu kamienia jeszcze nie widziałem, a przewala się przez moje podwórko rocznie po kilkaset lub nawet tysięcy ton. Za 900zł możesz kupić węgiel kryształ z jednego z najlepszych Holdingu Katowickiego (kopalnie: Wujek, Wieczorek, Staszyc, Wesoła) i kamienia tam nie znajdziesz i wszystko się pięknie wypali. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 No cóż Wojtku takie życie a węgiel brałem ze składu w s-rzu tak jak co roku no ale takie zjawisko pojawiło sie po raz pierwszy, a tak w ogóle to kiedyś oglądałem taki program na którym była mowa jak dosypywali kamieni i mieszali z węglem a potem płukali co by kamień był też czarny:) Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Jakby nie było to zostałeś oszukany bo Polski węgiel jest płukany. Węgiel unosi się na wodzie, więc on pływa na powierzchni, a kamienie i przerosty opadają na dno. Z węglem rosyjskim chyba się tak nie robi bo zdarzają się w nim kamienie, a często jest tak że ludzie robią mix węgla Polskiego z Rosyjskim po to żeby więcej zarobić, bo branża węglowa co tu dużo mówić ma pewien kryzys dlatego każdy próbuje coś z tego utargować na lewo, jeden miesza, drugi dosypie kamieni, a trzeci pokombinuje przy wadze i zawsze coś mu zostanie. Dziś skład węgla jest praktycznie w każdej wsi, a dobry towar ciężko kupić. Pozdrawiam Quote
muzyk Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Kombinują ile mogą węgiel 2 sprzedają za 1 za ekstra.Węgiel który będzie siwy będzie do kitu węgiel który będzie się aż świecił będzie węglem kalorycznym. Każdy gatunek węgla rozpoznam na pierwszy rzut oka bo miałem wieloletnią praktykę w tym temacie.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Muzyku jak do 1,8 tony węgla Polskiego miejącego ok. 27 tyś kalorii ktoś na składzie dorzuci 200kg ruskiego węgla o kaloryczności 23 tyś kalorii + kamienie i przyrosty to będzie na pierwszy rzut oka niezauważalne, a w paleniu to się będzie owszem odczuwać i popiołu będzie więcej. Ogólnie u mnie dużo cwaniactwa w okolicy w tym temacie jest. Jedna sieć daje proszek do prania gratis do zakupionego węgla... Inny miesza ten węgiel jak szalony i w sumie to każdy o tym wie, w promieniu 10km jest może 3 składy w których jest dobry Polski węgiel i i jest w miarę bez ściemniania o gruszkach na wierzbie. Pozdrawiam Quote
pablos Posted April 2, 2014 Author Report Posted April 2, 2014 Witam , takich oszukanych jak tofikarius jest dużo więcej sam parę razy dałem się oszukać za każdym kupnem kupowałem droższy [myślałem że lepszy ] niestety poza ceną niewiele się zmieniało , i jeszcze chciałbym przestrzec przed oszustami cwaniakami którzy wożą węgiel niby prosto z kopalni a jest to węgiel ze wschodu raz że badziewo poza tym mają niby poważony oczywiście waga jest zaniżona ja mieszkam w woj mazowieckim . Pozdro ! Quote
Bogumil Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 No przecież urzędnicy za swoje pensje muszą coś tworzyć, a czy to komu potrzebne nikt się nie zastanawia Quote
Rico Posted April 5, 2014 Report Posted April 5, 2014 wystarczy porównać ilość żołnierzy w Polandii do ilości urzędników, 80 000 wojskowych zawodowych a urzędników ponad 500 000, i ktoś musi na nich pracować aby mieli również i oni pensję a jeżeli chodzi o marnowanie papieru w urzędach i biurach to podejrzewam że jeżeli jakiekolwiek pismo musieliby napisać ręcznie długopisem to na pewno nie byłoby tyle papierów w koszach, każdy szanuje swoją pracę pozdrawiam panią z ODR Opatów - śmiech Quote
Recommended Posts