Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam , byłem ostatnio w AR i MR i zauważyłem że biurokracja

sięga absurdu , głupoty sam nie wiem kobieta która spóżniła

się o dzień ze zgłoszeniem urodzenia dostała do podpisania

pismo w [dwóch egzemplarzach ] informującą ją o tym że

przekroczyła termin o jeden dzień jeden egzemplarz został w

agencji drugi wzięła kobieta oczywiście wyrzucając go do kosza

a tyle się mówi o ekologii .

Posted
Jaka ekologia .Na pola sypie się ogromne ilości nawozów ,leję chemię w podobnych ilościach ,zaoruje miedze itp i wycina wszystko ,co rośnie blisko pola .W mojej okolicy ,to w czasie zimy prawie wszystkie drzewa i krzaki wycięto wokół pól i nawet zasypano kilka błotek .Gdzie ta ekologia ???
Posted
Jak dla mnie to biurokracja w Polsce sięga zenitu, a nasza "ekologia" to kpina... Co z paru arkuszy papieru w momencie gdy Polska zamienia się jak reszta świata w betonową dżungle? Jedynym miejscem u nas w kraju i wyjątkowym na tle Europy jest Park Białowieski i tyle, bo reszta jest systematycznie niszczona przez ludzi i co tu dużo mówić o ekologi mimo tego że na to są kładzione potęzne środki i starania to mówić nie można bo wszystko i tak jest sztuczne, a ludzie nie dbają o to co mają... Pozdrawiam :)
Posted

Co do samej ekologii to niech najpierw popatrzą jakie zanieczyszczenie robią chiny albo indie a nie gnębią przeciętnego szaraka za to że wytnie drzewo na własnym polu

Co do węgla to w zeszlym roku na 1,5t wywiozłem 2 taczki kamieni ot taki węgiel kupiłem po 870zl/t

Pozdrawiam

Posted
@Tofikarius to widzę że na tym węglu Cię omydlili w piękny sposób. Ten węgiel zapewne był ruski, a jeśli nie ruski to był to Polski z domieszką wschodniego bo w Polskim węglu kamienia jeszcze nie widziałem, a przewala się przez moje podwórko rocznie po kilkaset lub nawet tysięcy ton. Za 900zł możesz kupić węgiel kryształ z jednego z najlepszych Holdingu Katowickiego (kopalnie: Wujek, Wieczorek, Staszyc, Wesoła) i kamienia tam nie znajdziesz i wszystko się pięknie wypali. Pozdrawiam :)
Posted

No cóż Wojtku takie życie a węgiel brałem ze składu w s-rzu tak jak co roku no ale takie zjawisko pojawiło sie po raz pierwszy, a tak w ogóle to kiedyś oglądałem taki program na którym była mowa jak dosypywali kamieni i mieszali z węglem a potem płukali co by kamień był też czarny:)

Pozdrawiam

Posted
Jakby nie było to zostałeś oszukany bo Polski węgiel jest płukany. Węgiel unosi się na wodzie, więc on pływa na powierzchni, a kamienie i przerosty opadają na dno. Z węglem rosyjskim chyba się tak nie robi bo zdarzają się w nim kamienie, a często jest tak że ludzie robią mix węgla Polskiego z Rosyjskim po to żeby więcej zarobić, bo branża węglowa co tu dużo mówić ma pewien kryzys dlatego każdy próbuje coś z tego utargować na lewo, jeden miesza, drugi dosypie kamieni, a trzeci pokombinuje przy wadze i zawsze coś mu zostanie. Dziś skład węgla jest praktycznie w każdej wsi, a dobry towar ciężko kupić. Pozdrawiam :)
Posted
Kombinują ile mogą węgiel 2 sprzedają za 1 za ekstra.Węgiel który będzie siwy będzie do kitu węgiel który będzie się aż świecił będzie węglem kalorycznym. Każdy gatunek węgla rozpoznam na pierwszy rzut oka bo miałem wieloletnią praktykę w tym temacie.Pozdrawiam.
Posted
Muzyku jak do 1,8 tony węgla Polskiego miejącego ok. 27 tyś kalorii ktoś na składzie dorzuci 200kg ruskiego węgla o kaloryczności 23 tyś kalorii + kamienie i przyrosty to będzie na pierwszy rzut oka niezauważalne, a w paleniu to się będzie owszem odczuwać i popiołu będzie więcej. Ogólnie u mnie dużo cwaniactwa w okolicy w tym temacie jest. :D Jedna sieć daje proszek do prania gratis do zakupionego węgla... Inny miesza ten węgiel jak szalony i w sumie to każdy o tym wie, w promieniu 10km jest może 3 składy w których jest dobry Polski węgiel i i jest w miarę bez ściemniania o gruszkach na wierzbie. Pozdrawiam :)
Posted

Witam , takich oszukanych jak tofikarius jest dużo więcej sam parę razy dałem się oszukać za każdym kupnem

kupowałem droższy [myślałem że lepszy ] niestety poza ceną niewiele się zmieniało , i jeszcze chciałbym przestrzec

przed oszustami cwaniakami którzy wożą węgiel niby prosto z kopalni a jest to węgiel ze wschodu raz że

badziewo poza tym mają niby poważony oczywiście waga jest zaniżona ja mieszkam w woj mazowieckim . Pozdro !

Posted
wystarczy porównać ilość żołnierzy w Polandii do ilości urzędników, 80 000 wojskowych zawodowych a urzędników ponad 500 000, i ktoś musi na nich pracować aby mieli również i oni pensję :) a jeżeli chodzi o marnowanie papieru w urzędach i biurach to podejrzewam że jeżeli jakiekolwiek pismo musieliby napisać ręcznie długopisem to na pewno nie byłoby tyle papierów w koszach, każdy szanuje swoją pracę :) pozdrawiam panią z ODR Opatów - śmiech :)