garzew Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Witam, w porównaniu z ostatnim rokiem trochę pozmieniały mi się numery i kształty działek ewidencyjnych . Czy oprócz tego że we wniosku obszarowym wykreślę stare działki i wskaże nowe numery działek to czy będą potrzebne jakieś dodatkowe załączniki jak np. mapki z ewidencji gruntów i budynków? Quote
forgod Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 jeżeli masz wypisy lub co ważniejsze wyrysy to dołącz, mogą być użyteczne przy ustalaniu powierzchni uprawnionej do dopłat Quote
garzew Posted April 2, 2014 Author Report Posted April 2, 2014 A jak mam zaznaczyć na mapkach nowe kształty działek ewidencyjnych? Czy może to jest nie potrzebne i wystarczy rysować działki rolne? Quote
forgod Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 zaznacz tak jak w rzeczywistości i dołącz swoje wyrysy i wypisy (możesz ale nie musisz). po jakimś czasie powinieneś dostać z ARiMR info o powierzchni "PEG" dla tych nowych działek. ewentualnie możesz sam wystąpić z podaniem o ustalenie takiej powierzchni. Quote
garzew Posted April 3, 2014 Author Report Posted April 3, 2014 Dobra dzięki za odpowiedź, dzisiaj zanoszę dokumenty do agencji, zobaczymy co powiedzą czy wszystko dobrze wypełniłem. Quote
Rolnik z Pomorza Posted April 3, 2014 Report Posted April 3, 2014 Musisz dołączyć mapę mapę do celów informacyjnych i na tej mapie co dostałeś od ARiMR musisz narysować kolorem czerwonym tak jak to jest naprawdę w rzeczywistości na dzień dzisiejszy. Raczej jak nie dołączysz mapki to będą Cię wzywać, na jakiej podstawie zrobiłeś takie zmiany, bo we wniosku musisz też zmienić numery ewidencyjne działek i się zapytają dlaczego tak a nie inaczej. Quote
Recommended Posts