Jump to content

Recommended Posts

Posted
Chcę się pozbyć w niedalekiej przyszłości C-362 i chcę kupić ciągnik do wypychania obornika z obory i pracy w obejściu czyli wynieś przynieś pozamiataj... Ciągnik musi być bez kabiny i zwrotny bo mamy strasznie niskie obory czyli i z ładowaczem nie może być za długi... Myśleliśmy o C-330 ale każdy ją odradza za słabą pompę ... Kasa na wydanie to ok. 15 tys zł +/- 2/3 tys zł ... cudów nie wymagam... Co byście polecili?
Posted
ładowarka jest tylko praktyczna ale do ładowania nie podczepisz jej pod maszynę np. owijarkę, zgrabiarkę zaś ciągnik tak a kasy na taką ładowarkę trzeba wybulić o dużo za dużo
Posted

Za dobrą podkreślam dobrą trzydziechę z turem bez potrzeby wkładu finansowego będziesz musiał wyłożyć koło 20k PLN

Co do pompy to zawsze możesz założyć z przodu lub na WOM i tur i owijarka będzie szaleć.

Posted
A nie szkoda by wam było psuć Ursusa C-362, który jest wyjątkowym ursusem z racji tylko nie całych 2000 sztuk? Wolę żeby ktoś go użytkował niż miałym mu kabinę ściągnąć... Ideału nie oczekuje....
Posted

odczekaj, poskładaj kase i kup ładowarke

ja cały czas myślałem o ładowarce, mimo że mam tura na 80 konnym ciągniku to jednak nie to, miał być mały wajdeman do 30 tyś, póżniej do 40 :D a jest Manitou MLT 634 120 LSU z 2004 roku ;)

60 ton obornika przerzuciłam chyba w 2 godziny ;)

Posted

Za dobrą podkreślam dobrą trzydziechę z turem bez potrzeby wkładu finansowego będziesz musiał wyłożyć koło 20k PLN

Co do pompy to zawsze możesz założyć z przodu lub na WOM i tur i owijarka będzie szaleć.

To tak szczerze ja nie wiem w jakim rejonie Polski Ty mieszkasz bo u mnie to za dobra 30stke to razem z turem 3-sekcyjnym dał byś w granicach 15 max. 16tys. złotych.

Posted

Mazowsze. Ale ja mówię o cenie patrząc na to co ludzie kupują i ile płacą jeżeli mówią prawdę.

Mówi że dał 13 czy 16 ale to jest traktor do ogarnięcia.

Nie mowie że nie można kupić taniej bo w zaszłym roku kupiłem trzydzieche za 7k PLN a pięć lat temu za 28k PLN tylko z turem i przyczepką miała tylko 144 mtg

Posted

A nie szkoda by wam było psuć Ursusa C-362' date=' który jest wyjątkowym ursusem z racji tylko nie całych 2000 sztuk? Wolę żeby ktoś go użytkował niż miałym mu kabinę ściągnąć... Ideału nie oczekuje....

[/quote']

To sprzedaj C-362 i kup C-360 to zostanie Ci jeszcze na tura. Więc i Ty i traktor będziecie zadowoleni ;).

Posted
też jestem za tym aby kupić c-360 i nowego tura do niego, opony przód szersze, wspomaganie i zdjąć kabinę o ile taką posiada, robotę zrobi i zaoszczędzisz kasy :)