Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam jestem nowym posiadaczem Ursus C335M I i mam problem przy zapalaniu gdy jest zimny to ciężko pali i jak odpali to strasznie dymi na biało gdy pochodzi to potem prac. ładnie :) a gdy jest już ciepły to to pali od razu.

Był znajomy i przekręcił korbą ręcznie i mówił,że ciśnienie gubi na jednym tłoku [ciągnik był nie zapalany przez 3 lata i stał na polu] ,ciśnienie silnika przeszło 3,wtryski dobre.

Panowie oczek. dobrych rad.

Posted

Jeżeli dymi na biało to może się olej do gara dostawać bo pierścienie mogły stanąć. Ja w moim c330m mam tak że zimny dymi bardzo a jak pochodzi około 1min jest już ok. Nawet silnik rozbierałem i wszystko gra, ale kiedyś pożyczył go znajomy i zalał innej ropy i mniej dymił na zimnym , więc paliwo też ma znaczenie.

Może być też tak że na prowadnicach puszcza olej, ale puki nie zrobisz przeglądu to się nie dowiesz

Ogólnie to w dzień czasu możesz rozebrać i złożyć silnik aby wszystko posprawdzać.

Ciekawi mnie jeszcze czy z uszczelką wszystko ok bo i woda może się dostawać do cylindra. Nie puszcza spalin do chłodnicy??

Posted
ciśnienie oleju nie ma nic wspólnego z zapalaniem,natomiast bardzo ważne jest ciśnienie sprężania i to winno być powiedzmy 25 atm.,przy dobrym silniku ma nawet 32atm. natomiast benzynowy jeśli ma 14atm. to też jest dobrze,to tyle z diagnostyki-pozdrawiam