ziomalek18888 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Witam jestem nowym posiadaczem Ursus C335M I i mam problem przy zapalaniu gdy jest zimny to ciężko pali i jak odpali to strasznie dymi na biało gdy pochodzi to potem prac. ładnie a gdy jest już ciepły to to pali od razu.Był znajomy i przekręcił korbą ręcznie i mówił,że ciśnienie gubi na jednym tłoku [ciągnik był nie zapalany przez 3 lata i stał na polu] ,ciśnienie silnika przeszło 3,wtryski dobre. Panowie oczek. dobrych rad. Quote
Stiven1983 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Jeżeli dymi na biało to może się olej do gara dostawać bo pierścienie mogły stanąć. Ja w moim c330m mam tak że zimny dymi bardzo a jak pochodzi około 1min jest już ok. Nawet silnik rozbierałem i wszystko gra, ale kiedyś pożyczył go znajomy i zalał innej ropy i mniej dymił na zimnym , więc paliwo też ma znaczenie.Może być też tak że na prowadnicach puszcza olej, ale puki nie zrobisz przeglądu to się nie dowieszOgólnie to w dzień czasu możesz rozebrać i złożyć silnik aby wszystko posprawdzać. Ciekawi mnie jeszcze czy z uszczelką wszystko ok bo i woda może się dostawać do cylindra. Nie puszcza spalin do chłodnicy?? Quote
henryk Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 ciśnienie oleju nie ma nic wspólnego z zapalaniem,natomiast bardzo ważne jest ciśnienie sprężania i to winno być powiedzmy 25 atm.,przy dobrym silniku ma nawet 32atm. natomiast benzynowy jeśli ma 14atm. to też jest dobrze,to tyle z diagnostyki-pozdrawiam Quote
Recommended Posts