sszymonss Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 Witam.Mam problem z włączaniem wom w renault 95.14.Podczepiłem belarkę i chciałem włączyć wałek nie dałem rady ,bardzo mocno zgrzytał .Próbowałem na 540 obrotów i na 1000 i nic. Sprzęgło też zaciągnąłem do końca ale to nic nie daję dopiero jak zgaszę ciągnik wtedy mogę uruchomić wałek.Co może być nie tak może coś poradzicie ? Quote
Stiven1983 Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 Drugi stopień sprzęgła pewnie padł i nie wysprzęgla. A na zgaszonym jak się nie kręci wskakuje. Quote
sszymonss Posted April 5, 2014 Author Report Posted April 5, 2014 Na zgaszonym ciągniku wskakuję normalnie.izydor6280 wiesz może jak podciągnąć tą linkę ?A w renault 95.14 jest dwu stopniowe sprzęgło ?Bym zapomniał mam jeszcze jedno pytanie jak już włączę belarkę i wcisnę sprzęgło to belarka dalej się kręci tak powinno być czy powinna prasa się zatrzymać. Quote
izydor6280 Posted April 6, 2014 Report Posted April 6, 2014 sprzeglo WOM masz w dzwigni po lewej, w pedale sa tylko biegi, taka zachodnia technika nie to co u nas dwa stopnie w pedale Quote
Recommended Posts