Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja mam maszyny raczej stare. Tylko rozsiewacz nowy.

Moje maszyny:

International 321

C360

2 przyczepy sanok 3 tonowe

rozrzutnik

brony 5

pług 3 skibowy

opryskiwacz

pielnik

kosiarka rotacyjna

przetrząsaczo-zgrabiarka 4 gwiazdowa

kombajn orlik do buraków

kultywator

siewnik poznaniak

rozsiewacz

wózek do żywca

Posted
mam od 3do 6tej klasy, 14ha łak, 4ha kukurydzy na silos, 2-3ha ziemniakow, reszte to zboza, mam prawie 40szt bydla, trzeba dawac rade jakie wyjscie??? przeciez nie pojde pod sklep i nie zaloze rak na klate jak niektore nieroby z mojej wioski...i przepijaja doplaty ktore my im odddajemy za uzytkowanie ich ziemi... jak ktos chce i ma sile da rade... jak to mowilismy w mojej bylej pracy gdzie pracowalo 100chlopa :) masz łeb i hu.... to kombinuj:)
Posted

Witam posiadam 40 hektarów ;)

Zetor 12145 http://fotoo.pl//out.php?i=774512_2014-03-30-10.13.04.jpg&id=a51813094327c26a343135363737

Zetor 5320 http://fotoo.pl//out.php?i=774520_2014-03-30-10.45.07.jpg&id=a51813094327c26a343135393135

Napisze już wszystko

Kombajn Bizon

Pług phx 5skiby

Pług 4 skiby atlas na zabezpieczeniu sprężynowym

Pług 4 skiby

Rozsiewacz amazone 800l

Opryskiwacz hardi 800l ale mieszczę w nim 1000l

Zetor 12145 90 rok

Zetor 5320 98 rok ale wymieniam go na Zetor 7341 ok 2002+ rok

2 przyczepy d-47 Po remoncie 2 lata temu(komplet)

1 przyczepka d-35 Też po remoncie 2 lata temu

1 przyczepka d-47 w trakcie remontu ;D

Gruber 2,3metra 11 łapek

Agregat 3,6m (na sprzedaż)

Agregat 4,2m Agro-masz nówka jeszcze nie robiłem nim:)

Kosiarka mulczer 1,8m :)

• 1 month later...
Posted

ja mam

2x ursus 360

t25

2 skibowy krone obvrotowy

3 skibowy lamdsberg

3 polski

brony

kombajn ihc431

prasa jd 540

z 224

sadzarke kosiarke 3x pająki

zbierająca

tur

talerzówkę

radła

pielnik

2x dwókółke

ose kosiarke

przyczepe zgrabiarke

kopaczke

rozutnikrozsiewacz i wiele innych

a mam 16 ha i 3 dzierżawy i szukam ciągnik 75 km

• 3 weeks later...
Posted
Mam 330m i esioka 7. Areał to 1,5ha swojego i 3ha dzierżawy. W tym 1ha ornego. W tym roku ornego przybędzie i docelowo ma być 2ha ornego. Maszyny mam wszystkie konne i ciągnikowe. Także maszyn mam więcej jak pola. Ostatnio przybyła prasa. :)
Posted
Bo żeby mieć wszystkie graty Małorolny to na 4ha musiałbyś mieć dochody co najmniej ministerialne i jeszcze dokombinować coś nie będe nazywał rzeczy po imieniu.Pozdrawiam.
Posted

Kolego Muzyk proszę nie oceniać ludzi jeśli ich nie znasz w rzeczywistości, a z zwłaszcza nie należy ich oskarżać o kombinowanie i oszukiwanie, gdyż można tym urazić.

Mam 19 lat i na te sprzęty pracowały 2 pokolenia: mój dziadek i ojciec i były gromadzone przez blisko 30 lat. Nigdzie też nie napisałem że są to sprzęty z górnej półki i że są nowe. Nie pisałem również że utrzymujemy się tylko z gospodarstwa. Mój tata pracuje w firmie budowlanej i na każdy sprzęt ciężko pracuje i odkłada, a z gospodarstwo jest traktowane jako dodatkowa praca. Maszyny konne i esioka tak się składa że ja za swoje zarobiony w legalny sposób i odkładany każdy grosz zakupiłem. I specjalnie dla Ciebie Muzyku wypiszę Ci wszystkie sprzęty, żebyś nie mówił że kłamię.

Do ciągnika: kosiarka rotacyjna, zgrabiarka taśmowa, wóz i przyczepa jednoosiowa własnej roboty, paczka do przewozu zwierząt, mała przyczepka, pług, brony, kultywator, glebogryzarka, opryskiwacz, mały rozrzutnik, sadzarka.

Do konia: kosiarka, przetrząsarka, pług, brony, kultywator, wóz konny, sprężynówka, kopaczka, siewnik, znacznik, radło i obsypnik. (te maszyny zostały kupione po cenie złomowej od rolników którzy likwidowali gospodarstwa, łączna wartość jakieś 1000zł)

I dla przykładu kolego Muzyku mogę napisać za ile kupiliśmy najważniejsze maszyny: prasa welger ap12 3000zł, rozrzutnik samoróbka 2000zł więc z tego co mi się wydaje to nie są jakieś bardzo drogie maszyny po kilkanaście tys złotych i człowiek pracujący legalnie jest w stanie odłożyć na nie przez kilka miesięcy. A w moich stronach to te 4ha to gospodarstwo średniej wielkości, gdyż przeważają gospodarstwa 1-2ha.

Także jeszcze raz proszę nie oceniać ludzi jeśli się ich nie zna, bo można urazić. Pozdrawiam :)