Czarekmarek Posted April 7, 2014 Report Posted April 7, 2014 Posiałem 30ar pszenicy ozimej na rozmnożenie.Rośnie ładnie pięknie, ale pora to chyba opryskać na chwasty i miotłę. Pytanie tylko - czym? Sąsiad ma jakąś nieotwartą zeszłoroczną bańkę pięciolitrową Chwastoxu, mówi że mi odda za darmo bo już nie obsiewa. Nie pamiętam tylko - Chwastox się na ozime zboża nadaje? Dawno nic nie siałem i nie pamiętam czym pryskaliśmy ozime. Można tym + dorzucić coś na miotłę? Jak się nie da to czym? Quote
wolekg Posted April 7, 2014 Report Posted April 7, 2014 na CHWASTOX to już chyba za późno, coś innego zastosuj Quote
VoYtek8 Posted April 7, 2014 Report Posted April 7, 2014 Ja pryskam u siebie od dawna Mustangiem i ziela na polu nie mam, oczywiście ten oprysk nie działa na perz, ale reszte chwastów jakie bynajmiej u mnie w pszenicy ozimej występują. Jeszcze masz Zeusa, Huzara które też dobrze działają. Jednak jak masz możliwośc uzyskania Chwatoxu od sąsiada to może próbuj nim pryskać. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts