muzyk Posted April 9, 2014 Report Posted April 9, 2014 Fajna sprawa tylko ciekawe czy 30 sobie poradzi i ile kosztuję.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted April 9, 2014 Report Posted April 9, 2014 Rzecz ciekawa, jednak zastanawiające jest to do czego taki tuz w Ursusie c330 miałby służyć? Przecież to mały ciągnik i sam jako posiadacz "trzydziechy" nie widzę zbyt wielu zastosowań dla tego urządzenia, może tyle co do pługa do śniegu by się to sprawdziło. W polu nie wiem czy to miałoby jakiś sens bo gdyby przyczepić taki tuz + coś na niego założyć to przednie koła by zaczeły ciąć w ziemi i raczej by się tym nie narobiło, ale cóż ktoś to wymyślił to i może kasę za to zgarnie. Pozdrawiam Quote
Miki Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 Do C-330 owszem za ciężki a do pługa śnieżnego lepiej zrobić lekką rame. Taki tuz to do C-360 albo C-385. Quote
Stiven1983 Posted April 10, 2014 Author Report Posted April 10, 2014 Ja widzę przynajmniej kilka zastosowań -pług do śniegu-lekkie pielniki -rozsiewacz nawozów w rzędy np. truskawek a z tyłu pielnik lub glebogryzarka-kosiarka listwowa-niszczarka do zielska Oczywiście maszyny trzeba przystosować do przedniego tuza. Do lekkich prac super sprawa bo kark od patrzenia do tyłu nie boli. czasami odrobina komfortu jest bardzo ważna.Po całym dniu pracy i patrzeniu się do tyłu co jakiś czas człowiek ma naprawdę dość. Quote
Kimek Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 Wolał bym poświęcić 2-3 dni i sobie sam zrobić tuza niż kupować Quote
rolnik-z-widłami Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 Mogą być plusy i minusy tuza na 30-tkę Quote
Miki Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 A ja Ci powiem, że na standardowych oponach i bez wspomagania to możesz zapomnieć o rozsiewaczu, pielniku itp.. Ew. tak jak napisałeś pług do odśnieżania ale z ciężarem TUZ'a też by było cieżko bo jak widać na zdjęciu to dość masywna konstrukcja jak na taki mały i lekki ciągnik. Quote
Stiven1983 Posted April 23, 2014 Author Report Posted April 23, 2014 Byłem dziś przy okazji u producenta tego TUZ-a wszystkiego się dowiedzieć i jestem w szoku.Sam tuz 5300PLN netto WOM Elektro-hydrauliczne załączanie napęd od wału 2300 EURO Quote
VoYtek8 Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 Tuz warty tyle co pół ciągnika.... Nie wiem czy znajdą jakiegoś kupca na to. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts