Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam jak oceniacie co jest lepsze szambo czy przydomowa oczyszczalnia ścieków ,tak wszyscy zachwalają a ja nie jestem pewna .Doradźcie gdzie znaleźć informacje na ten temat .
Posted
Zależy czy będzie ciągnięta nitka oczyszczalni koło cb, u mnie wiem ze ma byc ciągniętą i wszyscy robią oczyszczalnie bo nie będą mieli przymusu podłączenia sie pod kanalizę a jeśli będzie zwykłe szambo to trzeba sie podłączyć, siostra właśnie teraz zakładała i sprawa jest bardzo prosta, wydatek większy ale na jakiś czas spokój ;)
  • 1 month later...
Posted

Witam jak oceniacie co jest lepsze szambo czy przydomowa oczyszczalnia ścieków ' date='tak wszyscy zachwalają a ja nie jestem pewna .Doradźcie gdzie znaleźć informacje na ten temat .

[/quote']

Lepiej wybrac przydomowa oczyszczalnie - jest to rozwiazanie nowoczesniejsze, a przy tym jak pisze przemek2092 nie bedzie ew przymusu podlaczanie sie pod kanalizacje.

Posted

Hej.

A czy ktoś z was przerabiał -dostosowywał-swoje szambo na oczyszczalnię czy też kupowaliście gotowe zestawy ze zbiornikem? Co jest lepsze- przerabianie-dostosowanie- czy kopanie pod nowy zbiornik ?

Posted
Jeżeli ta oczyszczalnia zmieści ci się w starym szambie to nie widzę przeszkód żeby ją tam ulokować. Zawsze oszczędzisz na kopaniu. Ogólnie gdybym miał jeszcze wybór to też bym wybrał domową oczyszczalnię. u mnie niestety już jest pociągnięta nitka kanalizacyjna i nie dostanę już w gminie zezwolenia na budowę przydomowej oczyszczalni.
Posted
Przydomowa oczyszczalnia to dobra sprawa - kwestia tylko dobrego wykonania. Jak masz zamiar zaoszczędzić trochę kasy na materiałach i montażu to lepiej się w to nie baw bo w lecie nie wyjdziesz z domu - smród na 1km. Przydomowa oczyszczalnia dobrze zrobiona to jest jednak duuuuże ułatwienie. Nie musisz kombinować gdzie wyląc i skąd załatwić papierek ;p