olq8 Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 Witam jak oceniacie co jest lepsze szambo czy przydomowa oczyszczalnia ścieków ,tak wszyscy zachwalają a ja nie jestem pewna .Doradźcie gdzie znaleźć informacje na ten temat . Quote
rolnik-z-widłami Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 szamba raczej do nie bo nie wolno na pola wywozić przez te domestosy i inne chemię.. lepiej oczyszczalnie ścieków, taka jest moja propozycja Quote
przemek2092 Posted April 11, 2014 Report Posted April 11, 2014 Zależy czy będzie ciągnięta nitka oczyszczalni koło cb, u mnie wiem ze ma byc ciągniętą i wszyscy robią oczyszczalnie bo nie będą mieli przymusu podłączenia sie pod kanalizę a jeśli będzie zwykłe szambo to trzeba sie podłączyć, siostra właśnie teraz zakładała i sprawa jest bardzo prosta, wydatek większy ale na jakiś czas spokój Quote
aleksandraswie Posted May 19, 2014 Report Posted May 19, 2014 Witam jak oceniacie co jest lepsze szambo czy przydomowa oczyszczalnia ścieków ' date='tak wszyscy zachwalają a ja nie jestem pewna .Doradźcie gdzie znaleźć informacje na ten temat .[/quote'] Lepiej wybrac przydomowa oczyszczalnie - jest to rozwiazanie nowoczesniejsze, a przy tym jak pisze przemek2092 nie bedzie ew przymusu podlaczanie sie pod kanalizacje. Quote
Neea Posted May 21, 2014 Report Posted May 21, 2014 Hej.A czy ktoś z was przerabiał -dostosowywał-swoje szambo na oczyszczalnię czy też kupowaliście gotowe zestawy ze zbiornikem? Co jest lepsze- przerabianie-dostosowanie- czy kopanie pod nowy zbiornik ? Quote
garzew Posted May 21, 2014 Report Posted May 21, 2014 Jeżeli ta oczyszczalnia zmieści ci się w starym szambie to nie widzę przeszkód żeby ją tam ulokować. Zawsze oszczędzisz na kopaniu. Ogólnie gdybym miał jeszcze wybór to też bym wybrał domową oczyszczalnię. u mnie niestety już jest pociągnięta nitka kanalizacyjna i nie dostanę już w gminie zezwolenia na budowę przydomowej oczyszczalni. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Akurat w tej kwestii zdecydowanie więcej pozytywnych opinii przemawia za przydomową oczyszczalnią ścieków,finansowo jak i ekologicznie prezentuje się to na znacznie lepszym poziomie,sam zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Quote
Buyashaqa Posted May 28, 2014 Report Posted May 28, 2014 Przydomowa oczyszczalnia to dobra sprawa - kwestia tylko dobrego wykonania. Jak masz zamiar zaoszczędzić trochę kasy na materiałach i montażu to lepiej się w to nie baw bo w lecie nie wyjdziesz z domu - smród na 1km. Przydomowa oczyszczalnia dobrze zrobiona to jest jednak duuuuże ułatwienie. Nie musisz kombinować gdzie wyląc i skąd załatwić papierek ;p Quote
lolek112 Posted May 30, 2014 Report Posted May 30, 2014 Gdyby ktoś potrzebował stworzyć przydomową oczyszczalnie ścieków to zapraszam do mnie Quote
Recommended Posts