Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy długo ,nie wiem, ale do żniw jeszcze trochę czasu zostało. Lokalizacja ,najchętniej Polska centralna, ale to nie wyznacznik. Co do kasy , to jak nie znajdę nic ciekawego , to po prostu kupię nową, także szukam maszyny a nie oszczędności.

Pozdrawiam

Posted
Powiem Ci że naprawdę ciężko znaleźć talerzówkę jakąkolwiek 2x7. Przejrzałem większość stron ogłoszeniowych i jest talerzówek mnóstwo, w różnym stanie i za różne pieniądze, ale tych 2x8. Czemu chcesz kupić 14 talerzową? Ja na jesieni ciągałem 16 talerzową Ursusem c330 i szło rewelacyjnie, bez żadnych problemów. Z tego co pamiętaj to i Ty masz trzydziechę, więc może pomyślisz też nad taką? Tutaj masz ogrom tych ofert http://tablica.pl/oferty/?q=talerz%C3%B3wka&search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc , a tutaj z jakiejś innej strony http://sprzedajemy.pl/ladowacz-cyklop-glebogryzarka-talerzowka-okazja,11076022?source=right . Pozdrawiam :)
Posted

Też zauważyłem że ciężko jest znaleźć 2x7 i to w dobrym stanie.

Dlaczego nie 2x8 (tych jest dużo), bo chcę założyć do talerzówki wał doprawiający z tyłu, a jak zauważyłeś VoYtek8 , ciągał będę ją c 330 (prawdopodobnie). Używał ją będę max 5 godz. rocznie , także czy ona będzie miała 7 czy 8 talerzy to czasu nie zaoszczędzę ,a przy mniejszej ciągnik mniej ucierpi i to jest moje główne kryterium przy wyborze.

Tak jak pisałem wcześniej , szukam maszyny a nie oszczędności, oczywiście wszystko w granicach rozsądku.:)

Posted
A to o tym że wał chcesz doczepić to nie wiedziałem. :) Jak chcesz go dołączyć do talerzówki to z 2x8 Ursus c330 sobie niezbyt poradzi, więc lepiej szukaj 2x7 co będzie zapewne ciężkie, ale powodzenia. ;) Jak znajdę jakąś przyzwoitą ofertę to dam Ci znać! Pozdrawiam :)
Posted
Witam mam do sprzedania talerzówke marki Akpil 1,8 metra szerokości, rok produkcji 2010 przepracował ona około 6-7 hektarów a od 2 lat stoi w garażu nie ruszana i się kurzy. Polecam jak nowa!!