Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam na imię Jakub i mam 16 lat. :)

Interesuję się stolarstwem i rolnictwem. Mój dziadek prowadził kiedyś małe gospodarstwo (ziemie uprawiał jeszcze koniem). Po nim został ogród o pow. ponad 1.5 ha, który najpierw ogarniał mój wujek, a odkąd 3 lata temu wyjechał do Niemiec, ja. Lubię się zajmować rolnictwem, pomagam sąsiadom, którzy mają 5 ha gospodarstwa i 3 krowy. Hoduję króliki, jak na razie mam ich 9 oraz 7 kur. Na razie będę chodził do zawodówki stolarskiej, jednak później zamierzam skończyć zaocznie technikum rolnicze i postaram się założyć własne gospodarstwo. Może być ciężko dlatego, że nie mam na start nic poza chęciami, jednak mam nadzieję, że mi się uda.

Posted

Kuba, witam na forum i życzę powodzenia w dążeniu do celu :) wielkim sukcesem wg. mnie jest już to, że w tak młodym wieku wiesz co chcesz robić i nie jest to jakaś fanaberia, bo jak piszesz od lat w temacie działasz :)

Posted
Witam na forum! :) Z tego gospodarstwa się nie utrzymasz, bo 1,5ha to niewiele, jednak jeśli zostaniesz stolarzem, a to gospodarstwo będzesz sobie prowadził w czasie wolnym to z pewnością będziesz mógł się rozwijać. Pozdrawiam :)