farmer26 Posted April 14, 2014 Report Posted April 14, 2014 Drodzy Użytkownicy portalu R-F mam zamiar kupic sobie ciągnik i myśle nad Case IH, mam 40ha do obrobienia i byc może w tym roku znow powieksze, potrzebuje porządny twardy i dosc ekonomiczny traktor bez zbednej elektroniki, nadajacy sie do agregatu u-s 3m, 4obrotowej, konkretnej talerzowki lub grubera, nie mam zbyt dobrej ziemi najlepsze III klasy ale tylko miejscami, mam sporo traw, wiec w przyszlosci bede chcial kupic wieksza kosiarke do tego traktora, co możecie polecic w rozsadnych pieniadzach do 35000zl.. myslalem nad modelami : Case 1056xl z turbo lub bez???? Case IH 1255 Dzieki za wypowiedzi... Pozdrawiam Wszystkich Quote
muzyk Posted April 14, 2014 Report Posted April 14, 2014 Podobno dobre ciągniki,kolega użytkuję ale cześci są drogawe a nie zastanawiałeś się nad większym Fergusonem mają b. dobrą opinie użytkowników.Pozdrawiam. Quote
farmer26 Posted April 15, 2014 Author Report Posted April 15, 2014 kuzyn i kolejny znajomy kupili kilka lat temu 3070 i 3080 ale jednemu po roku poszla skrzynia drugiemu sprzeglo, koszt naprawy byl znaczny i kuzyn zepchnal swojego a drugi znajomy uzytkuje go do dzis a kupil w zeszlym roku case IH 75km z turem i jest bardzo zadowolony, ocenia go lepiej jak fergusona, mowi ze pali podobnie jak c-360 a ma przedni naped... nie ma problemu z nim a ciagle w opryskiwaczu 800, z rozrzutnikiem, w turze i rozsiewaczu a ma 70ha... Quote
Recommended Posts