Jump to content

Recommended Posts

Posted
mam problem chciałem zasadzic na ok hektarze ziemi zeby poprostu miec jakis zysk mam maliny ale to juz mnie meczy uprawa malin i chciałem teraz cos innego co polecacie prosze o porady.
  • 2 weeks later...
Guest Gość
Posted

Możesz zacząć hodować jakieś rośliny tak jak ja np. kapusta,brokuł,kalafiory,sałaty,kapustę pekińską idp.2 z rzeczy mogą być ogórki i koper to naprawdę jest opłacalne.

Posted
No wiesz hektar to nie jest szał, nie możesz liczyć że posiejesz pszenicę i cały rok będziesz z tego żył, jak masz mały areał to musisz uprawiac coś co wymaga dużo pracy by mieć z tego jakiś konkretny efekt. Maliny fakt s męczące ale zysk też jest, podobnie z ważyw. Dużo roboty więcej kasy.
  • 5 years later...
  • 3 weeks later...
Posted

Musisz się konkretnie określić jak dużo czasu planujesz poświęcić na taką uprawę i czy działka blisko domu?

Jeśli ziemia będzie w miejscu zamieszkania, to oczywiście na korzyść, uprawę można stale doglądać.

Posted
Jeśli miałbyś kogo posadzić np. na straganie z warzywami, to posiałbym tam wszystkiego po trochu, a jak nie to truskawki lub ziemniaki. Potem zbiór ręczny i sprzedawać po ludziach.
Posted

Uprawa jak to uprawa - wiążę się z poświęconym czasem i wydatkami. Zawsze możesz wydzierżawić komuś, ale próbuj - najważniejsze, że jest zapał i chęci. ;)