szczurek05 Posted May 4, 2011 Report Posted May 4, 2011 mam problem chciałem zasadzic na ok hektarze ziemi zeby poprostu miec jakis zysk mam maliny ale to juz mnie meczy uprawa malin i chciałem teraz cos innego co polecacie prosze o porady. Quote
Guest Gość Posted May 17, 2011 Report Posted May 17, 2011 Możesz zacząć hodować jakieś rośliny tak jak ja np. kapusta,brokuł,kalafiory,sałaty,kapustę pekińską idp.2 z rzeczy mogą być ogórki i koper to naprawdę jest opłacalne. Quote
Kowalik Posted May 17, 2011 Report Posted May 17, 2011 No wiesz hektar to nie jest szał, nie możesz liczyć że posiejesz pszenicę i cały rok będziesz z tego żył, jak masz mały areał to musisz uprawiac coś co wymaga dużo pracy by mieć z tego jakiś konkretny efekt. Maliny fakt s męczące ale zysk też jest, podobnie z ważyw. Dużo roboty więcej kasy. Quote
aminiok Posted January 31, 2017 Report Posted January 31, 2017 ja uprawiam brokuł, średni dochód ale zawsze coś tam sie dorobi, ale trzeba przy nim chodzić Quote
danielo22 Posted February 18, 2017 Report Posted February 18, 2017 Musisz się konkretnie określić jak dużo czasu planujesz poświęcić na taką uprawę i czy działka blisko domu?Jeśli ziemia będzie w miejscu zamieszkania, to oczywiście na korzyść, uprawę można stale doglądać. Quote
maciejo360 Posted February 18, 2017 Report Posted February 18, 2017 Jeśli miałbyś kogo posadzić np. na straganie z warzywami, to posiałbym tam wszystkiego po trochu, a jak nie to truskawki lub ziemniaki. Potem zbiór ręczny i sprzedawać po ludziach. Quote
notpil Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 Uprawa jak to uprawa - wiążę się z poświęconym czasem i wydatkami. Zawsze możesz wydzierżawić komuś, ale próbuj - najważniejsze, że jest zapał i chęci. Quote
Recommended Posts